BERD a investit peste 40 de miloane de euro în cea mai recentă emisiune de obligațiuni verzi a dezvoltatorului CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România

BERD a investit peste 40 de miloane de euro în cea mai recentă emisiune de obligațiuni verzi a dezvoltatorului CTP, cel mai mare proprietar de depozite din România
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 iun 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a investit 42,5 milioane de euro în cea mai recentă emisiune de obligațiuni verzi a dezvoltatorului imobiliar CTP,  cel mai mare proprietar de depozite din România. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În februarie, CTP a emis cea de-a treia tranșă de obligațiuni verzi, în valoare nominală de 500 milioane de euro. Prima emisiune, în valoare de 650 de milioane de euro, a avut loc în octombrie 2020. În total, compania a atras peste 1,5 miliarde de euro prin obligațiuni verzi.

Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre împrumută Alro cu 40 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Banca de Comerț și Dezvoltare a Mării Negre împrumută Alro cu 40 de milioane de dolari

Banii vor fi folosiți pentru dezvoltarea și cumpărarea de parcuri indusriale sustenabile în România și alte patru țări (Ungaria, Polonia, Serbia, Slovacia).

România este a doua piață ca importanță pentru CTP, după Cehia, țara de origine a dezvoltatorului.

CTP s-a listat, în martie, pe bursa Euronext de la Amsterdam la o evaluare de 5,6 miliarde de euro. La listare, dezvoltatorul a atras 819 milioane de euro. Remon Vos, directorul general și acționarul majoritar al CTP, a declarat pentru Profit.ro că va direcționa spre piața românească o sumă de până la 250 de milioane de euro din vânzarea acțiunilor.

Totodată, Vos a afirmat că CTP vrea să își crească portofoliul de depozite locale cu 25% până la finalul anului, scop cu care a cumpărat de la Alpha Bank un teren de 20 hectare în sudul Bucureștiului, pentru un nou proiect logistic.

Compania a cumpărat recent și un teren de 17,9 hectare de la oamenii de afaceri Manochehr Saadati-Sohi și Mihail Astratinei. În urma acestei investiții, CTP își poate aproape dubla suprafața proiectului logistic început, recent, în Ștefăneștii de Jos.

viewscnt
Afla mai multe despre
ctp
dezvoltator imobiliar
obligatiuni verzi
fonduri ctp
berd
finantare ctp
extindere ctp
depozite ctp
berd ctp
investitii berd