
Proiectele întruchipează valorile Noului Bauhaus european - durabilitate, estetică și incluziune - într-unul dintre cele patru domenii de acțiune: renovarea clădirilor și a spațiilor publice; conservarea și transformarea patrimoniului cultural; adaptarea și transformarea clădirilor pentru soluții de locuințe accesibile; sau regenerarea spațiilor urbane sau rurale.
"Regenerarea urbană dinamică a municipiului Reșița are în vedere pentru 2030 un oraș verde și vibrant, prin valorificarea moștenirii de 250 de ani a industriei metalurgice. Acest lucru este ilustrat în mod clar de experiența "Minda" - reproiectarea unui fost sit industrial într-un loc vibrant pentru comunitate și un spațiu de creație", afirmă Comisia Europeană despre unul dintre proiectele câștigătoare.
Cel de-al doilea proiect câștigător din România vizează comuna Tărlungeni (Brașov). Proiectul va transforma o clădire din perioada comunitsă, aflată în paragină, într-un centru educațional și cultural.
87 de propuneri din 18 state membre au fost depuse în cadrul apelului "Sprijin pentru noi inițiative locale europene Bauhaus".
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a