Ministerul Energiei a propus includerea sectorului energetic în componenta românească a programului UE de reînarmare a Europei, ReArm Europe, potrivit ministrului de resort, Sebastian Burduja.
Fondul de Modernizare este alimentat cu bani proveniți din certificatele de emisii de gaze cu efect de seră (CO2) pe care marii emitenți europeni sunt obligați să le cumpere, prin tranzactionarea pe piață a 2% din totalul certificatelor alocate statelor membre UE prin schema EU ETS pentru perioada 2021-2030.
Prețul carburanților pe piața autohtonă se va afla sub o presiune constantă în perioada următoare, urmând traiectoria celui de pe piața europeană și globală, ca urmare a inflamării prețului petrolului, rezultat al conflictului israeliano-iranian. Liderul pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, a scumpit luni dimineață atât benzina, cât și motorina, cu 5 bani/l, mișcarea sa urmând a fi efectuată, așa cum ne-au obișnuit, și de ceilalți actori de pe piața internă.
Compania Municipală Termoenergetica București anunță că în următoarele zile se vor efectua lucrări de înlocuire, modernizare și de reparații pe conductele rețelei termice, în mai multe zone din Capitală. Intervențiile au durate diferite de realizare, în funcție de complexitatea fiecărei lucrări. Se vor efectua următoarele intervenții:
Ministerul Energiei informează că, în data de 15 iunie 2025, personalul de specialitate din cadrul Unității Miniere de Cariere (UMC) Rovinari a constatat o amplificare a fenomenului de instabilitate a frontului de lucru al excavatorului 1400-07, pe direcția de excavare vest – sud-vest.
Compania Autoro SRL din județul Vâlcea, specializată în principal în comerțul cu materiale lemnoase și de construcții, controlată și condusă de omul de afaceri Ion Bușcă, a obținut una dintre ultimele autorizații legale necesare pentru demararea lucrărilor de construire a unei centrale în cogenerare pe gaze naturale în Râmnicu Vâlcea, gândită să contribuie la aprovizionarea cu agent termic a sistemului centralizat de încălzire din municipiu, relevă date analizate de Profit.ro.
Pe un elan amorsat în anul 2023, titlurile Transelectrica au atins doborât pragul de 50 lei/acțiune sub care se opriseră înainte de criza financiară din 2008. Cei care au plasat bani în oferta publică de acum aproape 20 de ani și-au înmulțit de 4 ori banii.
Energy Distribution Services (EDS), unul dintre cei mai mari traderi de energie electrică din România, cu încasări de peste 2 miliarde lei anul trecut și mai mult de 4 miliarde lei în 2023, având activitate semnificativă și pe piața furnizării către clienți finali noncasnici, a reclamat la Curtea Constituțională (CCR) toate prevederile legale prin care, din 2021 încoace, statul român a plafonat prețurile facturate de furnizori consumatorilor, plafonare care ia sfârșit de la 1 iulie, conform datelor Profit.ro.
Facturile la energie au fost ținute sub control, prin plafonarea prețurilor la energie, fiind România în top 5 cele mai mici prețuri din UE la energie. Acum, după 1 iulie, continuăm cu sprijin pentru consumatorii vulnerabili.
Deputatul Radu Miruță (USR) anunță că o alunecare de teren a avut loc, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la cariera Tismana, aparținând Complexului Energetic Oltenia, transmite Agerpres, citat de G4Media.ro.