Compania de stat Romgaz, cel mai mare producător și operator de înmagazinare de gaze naturale din România, totodată producător de energie electrică, a prelungit cu 30 de zile lucrătoare perioada de evaluare a ofertelor primite la procedura publică de contractare a achiziției și implementării unui sistem informatic prin care vrea să furnizeze gaze și energie către un număr ″nelimitat″ de clienți finali, inclusiv casnici.
PPC, care a preluat afacerile Enel în România, anunță o nouă ofertă de preț valabilă după 1 iulie, când va expira plafonarea tarifelor, prelungită de Guvern, cu 3 luni, începând din aprilie.
Energia nucleară este necesară pentru stabilizarea sistemului electric al Spaniei, iar guvernanții iberici ar trebui să își regândească planurile de eliminare treptată planificată în urma blackout-ului fără precedent de săptămâna trecută, a declarat președintele grupului de lobby Foro Nuclear, Ignacio Araluce.
România a semnat primul său memorandum cu Turcia pentru cooperare bilaterală în sectorul energetic.
Casian Nițulescu, secretar de stat în Ministerul Energiei, anunță ”deschiderea discuțiilor” pentru un contract pe 10 ani privind furnizarea de uraniu între compania de stat Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, și Kazatomprom, operatorul național al statului Kazahstan pentru importul și exportul de uraniu, metale rare, combustibil nuclear pentru centrale nucleare.
Aeroportul Iași va solicita finanțare pentru un nou parc fotovoltaic.
Sistemul energetic național spaniol a suferit 3 pierderi de putere înainte de pana istorică de curent din 28 aprilie, care a lăsat timp de 10 ore fără electricitate Spania și Portugalia, nu 2, cum se știa până acum, a dezvăluit Guvernul de la Madrid.
Chimcomplex a dat în judecată Ministerul Energiei, reclamând plata unui ajutor de stat într-un cuantum redus.
Siria urmează să semneze în curând un acord pentru importul de energie electrică din Turcia, printr-o linie de înaltă tensiune de 400 de kilovolți care va lega cele două țări, a declarat ministrul sirian al Energiei, Mohamed al-Bashir, citat de agenția de presă de stat siriană, relatează Reuters.
Cotațiile petrolului european Brent și american WTI au scăzut fiecare cu aproape 4% luni dimineață, la 55, respectiv 59 dolari pe baril, în deschiderea piețelor asiatice. Este o tendință anticipată de analiști încă din weekend, pe fondul pe fondul deciziei țărilor exportatoare de petrol (OPEC+) de a accelera creșterea producției și în iunie, ceea ce a alimentat temerile privind un posibil excedent global de ofertă. Până în luna noiembrie, ar putea fi introduși pe piață până la 2,2 milioane de barili pe zi (peste 2% din consumul global zilnic).