R. Power, cel mai mare dezvoltator polonez de ferme fotovoltaice, pregătește achiziții în România

R. Power, cel mai mare dezvoltator polonez de ferme fotovoltaice, pregătește achiziții în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2021

R.Power, cel mai mare dezvoltator polonez de ferme fotovoltaice, a stabilit un program de obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de până la 225 milioane euro. În cadrul primei serii, au fost emise obligațiuni verzi cu o valoare nominală totală de 34 milioane euro. Fondurile obținute vor fi folosite pentru achiziționarea și dezvoltarea proiectelor fotovoltaice, printre altele, în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia și Biriș Goran, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

Prima serie de obligațiuni la purtător garantate cu o valoare nominală totală de 150 milioane zloți, cu o scadență de cinci ani, a fost emisă în cadrul unei oferte publice non-prospect adresate investitorilor calificați. Emitentul a efectuat reducerea subscrierilor pentru obligațiunile din prima serie emisă în cadrul programului. Scopul emisiunii este, printre altele, finanțarea sau refinanțarea dezvoltării, achiziționării, construcției și ex-ploatării proiectelor de centrale fotovoltaice, inclusiv În România.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Fiind unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori de ferme fotovoltaice din Polonia, credem că avem experiența și resursele adecvate pentru a implementa proiecte în întreaga Europă. Fondurile obținute ne vor permite să ne construim propriul portofoliu de active de producție, provenite atât din propria noastră dezvoltare, cât și din tranzacțiile M&A. Suntem interesați să dobândim drepturi la proiecte care au statutul „ready to build”, spune Przemek Pięta, CEO și cofondator al R. Power.

Obligațiunile vor fi introduse în sistemul alternativ de tranzacționare operat de Bursa de Valori din Varșovia.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

În ultimile zece luni, R. Power a obținut o finanțare record a proiectului, în valoare de 530 milioane zloți (120 milioane euro).

R.Power este cea mai mare companie din sectorul fotovoltaic din Polonia, unde dezvoltă un portofoliu de ferme fotovoltaice cu o capacitate de peste 4GWP. Numai în ultimii doi ani, compania a comercializat și a construit sau a început construcția a aproape 320 MWP de proiecte fotovoltaice.

Dezvoltatorul deține proiecte în diferite țări europene, inclusiv Italia, Spania și Portugalia.

R.Power operează de-a lungul întregului lanț valoric al pieței fotovoltaice - dezvoltă proiecte de centrale electrice, le construiește și oferă servicii de administrare, întreținere și utilizare pentru centrale fotovoltaice și este un producător de energie provenită din centrale fotovoltaice.

viewscnt
Afla mai multe despre
r. power
ferme fotovoltaice