Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din mai mult de doi ani

Prețurile petrolului au atins cele mai ridicate niveluri din mai mult de doi ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2021

Prețurile petrolului au urcat și au atins cele mai ridicate niveluri din mai mult de doi ani, susținute de redresarea economică și de perspectiva de creștere a cererii, în contextul intensificării campaniilor de vaccinare în lume, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Ce se va întâmpla pe piața de energie din România, investițiile pregătite și ultimele date legate de liberalizarea pieței de electricitate vor fi anunțate la Videoconferința Profit Energy.forum, care va fi organizată cu sprijinul Electrica Furnizare, Nuclearelectrica, Complexul Energetic Oltenia și Biriș Goran, urmând să fie transmisă în direct și de PROFIT NEWS TV

Detalii pot fi văzute AICI

Cotația petrolului Brent a crescut luni până la 73,64 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din aprilie 2019, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

Prețul petrolului West Texas Intermediate (WTI), de referință pe piața americană, a avansat până la 71,78 dolari pe baril, un maxim după octombrie 2018.

”Cei doi indici majori ai petrolului sunt tranzacționați aproape de cele mai ridicate niveluri din ultimii doi ani și jumătate, pe fondul unui mix al optimismului referitor la cerere și limitele aplicate producției de către OPEC+”, a declarat Stephen Brennock, analist la firma de brokeraj PVM.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Traficul rutier își revine la nivelurile anterioare pandemiei în America de Nord și majoritatea Europei, iar numărul curselor aeriene este în creștere, odată cu relaxarea restricțiilor impuse în timpul pandemiei, determinând creșteri ale cotațiilor petrolului în ultimele trei săptămâni.

Optimismul investitorilor a fost alimentat și de summitul G7, unde cele mai bogate țări ale lumii au încercat să dea o imagine de cooperare pe temele majore, cum ar fi redresarea din pandemie și donarea a 1 miliard de doze de vaccinuri pentru țările sărace.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret