Paradoxal, dar unele dintre cele mai importate mașini de către SUA aparțin unei mărci americane. Chevrolet, pentru de această marcă este vorba, produce modelul Trax în Coreea de Sud, în fosta fabrică Daewoo, de unde plecau cândva și către România mașini. Dar acesta nu este singurul model importat de General Motors, relevă datele analizate de Profit.ro.
Prețul țițeiul a scăzut, ceea ce înseamnă carburanți mai ieftini și pentru șoferii din România.
România riscă o invazie de produse asiatice ieftine după ce SUA a impus taxe vamale Chinei. Sectoare precum textile, auto, mobilă sau chimicale pot fi grav afectate. Radu Burnete avertizează că România are un spațiu limitat de reacție și trebuie să rămână alături de UE.
12 dintre țările cu cele mai rapide creșteri din lume sunt situate în Africa, iar 6 sunt în Asia.
Unul dintre principalele rapoarte oficiale în baza cărora președintele Statelor Unite, Donald Trump, a decis să impună tarife de import ″reciproce″ dure multor state ale lumii enumeră politici guvernamentale sau pur și simplu stări de fapt din aceste țări, inclusiv din România, considerate a reprezenta bariere comerciale impuse exportatorilor americani.
Tarifele impuse de președintele american, Donald Trump, asupra Chinei amenință acum să creeze o nouă problemă.
Prețurile solicitate drept chirie în 10 mari orașe au crescut cu 7% în luna martie 2025 vs. martie 2024.
Majorarea tarifelor americane pe importurile din Uniunea Europeană va un avea un impact sever asupra economiei europene, estimează economiștii. Unele bănci au tăiat deja prognozele de creștere pentru zona euro.
Administrația Trump a impus UE un tarif vamal de 20% pe bunurile exportate în SUA, ceea ce înseamnă inclusiv pe exporturile românești în America. Decizia administrației americane vine pentru români într-un moment în care relațiile comerciale erau în plină creștere și aveam excedent cu SUA. Impactul are darul de a fi totuși limitat, de vreme ce principalul partener comercial al României este, de departe, UE.
România a fost anul trecut cel mai mare producător de gaze din Uniunea Europeană pentru prima dată în istorie, depășind Olanda în ceea ce privește extracțiile raportate în terajouli (TJ) pe baza Puterii Calorice Superioare (PCS). Producția din România a fost în 2024 de aproape 360 mii TJ, în timp ce cea din Olanda, de 322,5 mii TJ, arată date analizate de Profit.ro.