Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, se va întâlni săptămâna viitoare cu reprezentanții confederației patronale Concordia și cu cei Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), pentru a discuta despre schemele de ajutor de stat prin care să fie redus impactul tarifelor impuse de Trump produselor europene.
Piața de birouri din București se află într-un proces de transformare semnificativă după un deceniu de dezvoltare intensă. Oferta de spații noi a atins minime istorice, în timp ce în zona cererii, interesul pentru clădiri de calitate a rămas relativ constant în ultimii ani, ceea ce va înclina tot mai vizibil balanța în favoarea proprietarilor.
România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.
România nu are activități comerciale directe cu SUA, astfel că tarifele majorate impuse de președintele Donald Trump pentru vehiculele și piesele auto importate din Uniunea Europeană nu vor afecta direct industria auto din România, dar Asociația Constructorilor Auto din România spune că vor fi afectate companiile auto din UE și cele din SUA, dar și, indirect, cele de componente din țara noastră.
Industriașii români se reunesc pentru a analiza impactul taxelor impuse de președintele american, Donald Trump, asupra activității lor.
Atunci când vine vorba de comerț, uneori „prietenul (este) mai rău decât dușmanul”, este mesajul președintelui american Donald Trump, arătând că peste 80% din mașinile fabricate în Coreea de Sud sunt vândute în Coreea de Sud, iar peste 90% din mașinile vândute în Japonia sunt fabricate în Japonia, în timp ce mașinile fabricate în SUA reprezintă doar o mică parte în vânzările din aceste țări.
Președintele american, Donald Trump, anunță oficial că semnează un ordin executiv care impune "tarife reciproce" la nivel mondial.
Instituțiile de reglementare a sectorului energiei electrice din Uniunea Europeană și industria de profil din UE se contrazic cu privire la efectul investițiilor necesare în dezvoltarea rețelelor de transport și distribuție a electricității de pe continent, pentru integrarea volumului tot mai mare de producție din surse regenerabile și pentru susținerea electrificării în creștere a economiei europene în general, asupra tarifelor de rețea suportate pe facturi de consumatorii de pe Bătrânul Continent.
Amânarea intrării în vigoare a noului Program Rabla și incertitudinile legate de valoarea tichetului pentru mașinile electrice au dus piața de mașini electrice din România la un nivel foarte scăzut, declinul față de anul trecut fiind în martie de 58%, relevă datele analizate de Profit.ro.
Efecte în lanț ale tarifelor vamale anunțate de președintele SUA vor fi înregistrate în toată industria auto, dar vor fi afectați inclusiv producătorii americani și cumpărătorii de mașini din această țară. „Producătorii europeni investesc în SUA de zeci de ani creând locuri de muncă și creștere economică”.