Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut

Comenzile noi din industria prelucrătoare au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna iunie, comenzi noi mai mici cu 2,8% față de aceeași lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mici înregistrate de firmele din industria bunurilor intermediare, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În mai, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 5% față de aceeași lună a anului anterior, scrie News.ro.

Comenzile noi din industria prelucrătoare, în luna iunie, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, au scăzut cu 2,8% ca urmare a scăderilor înregistrate în industria bunurilor intermediare (-4,4%) și în industria bunurilor de capital (-2,9%).

Spitalul Monza a recrutat-o pe Carmen Orban, managerul Spitalului Fundeni, în poziția de director general. Ea anunța la Profit Health Forum: Pentru prima dată simt că am obosit! CITEȘTE ȘI Spitalul Monza a recrutat-o pe Carmen Orban, managerul Spitalului Fundeni, în poziția de director general. Ea anunța la Profit Health Forum: Pentru prima dată simt că am obosit!

Creșteri au înregistrat industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,7%) și industria bunurilor de uz curent (+0,8%).

În primele șase luni luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut în termeni nominali cu 5,4%.

În 2018, comparativ cu 2017, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 15,8%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinței în activitatea industrială, indicând industriașilor, dar și analiștilor în ce măsură activitatea are șanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industria prelucrătoare
ins