BNR a selectat Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, ca furnizor pentru infrastructura de comunicații

BNR a selectat Ymens Teamnet, din grupul creat de Sebastian Ghiță, ca furnizor pentru infrastructura de comunicații
scris 2 ian 2017

Banca Națională a României (BNR) a atribuit Ymens Teamnet, prin licitație, un contract de 5,99 milioane de lei, fără TVA, pentru a livra echipamente și servicii necesare dezvoltării infrastructurii de comunicații proprii și a rețelei de comunicații interbancare RCI operată de către instituție.

Licitația a fost estimată la 6,24 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 3 ani, conform datelor din anunțul de participare.

La procedura de atribuire s-a înscris cu ofertă și Telekom Romania Communications.

Sistemele de comunicații de date operate de BNR furnizează servicii atât pentru sucursalele și agențiile teritoriale proprii, cât și pentru operatorii bancari.

VIDEO Sebastian Ghiță, căutat și negăsit de procurorii DNA, a apărut din nou la TV, cu alte acuzații CITEȘTE ȘI VIDEO Sebastian Ghiță, căutat și negăsit de procurorii DNA, a apărut din nou la TV, cu alte acuzații

Rețeaua de Comunicații Interbancare (RCI) este un sistem electronic pentru comunicații de date cu caracter financiar, care asigură infrastructura pentru aplicațiile derulate în cadrul Sistemului Informatic Bancar (SIB) între băncile-persoane juridice române și sucursalele din România ale băncilor-persoane juridice străine, celelalte persoane juridice publice sau private care au fost autorizate sau care au conturi la BNR și centrala instituției.

Potrivit statutului, BNR elaborează, aplică și răspunde de politica monetară și de curs de schimb, de autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, de promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare, precum și de administrarea rezervelor internaționale ale României.

Totodata, instituția sprijină politica economică generală a statului, fără a prejudicia îndeplinirea obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
bnr
contract
telecom
ymens teamnet