EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal

EXCLUSIV CryptoDATA Tech a vândut unui fond german de investiții o parte din Wispr: La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Ne vom bate cu WhatsApp, Telegram, Signal

Ovidiu Toma, co-fondatorul și CEO-ul CryptoDATA Tech

Andreea Guţu
Andreea Guţu
scris 1 aug 2022

Compania românească CryptoDATA Tech, care dezvoltă soluții integrate software și hardware și tehnologii de securitate informatică aplicate în diverse domenii, precum automotive și domeniul spațial, a vândut 30% din Wispr Communications, firma sub care a dezvoltat aplicația de comunicații criptate Wispr, către fondul de investiții german PatentPool Group, cu 16 milioane de euro, au declarat surse din piață pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În urma tranzacției, care va fi finalizată peste două săptămâni, potrivit surselor Profit.ro, CryptoDATA Tech va rămâne cu o participație de 70% din Wispr Communications.

Contactat de Profit.ro, Ovidiu Toma, co-fondatorul și CEO-ul CryptoDATA Tech, nu a prezentat mai multe detalii despre această tranzacție, însă a precizat că Wispr este „unul dintre proiectele la care lucrăm acum și ne focusăm foarte tare pe el”.

„La jumătatea anului viitor vom putea spune că suntem următorul unicorn al României. Dezvoltăm foarte mult Wispr, vrem să avem câți mai mulți utilizatori”, a declarat Ovidiu Toma, pentru Profit.ro.

Mark Zuckerberg anunță concedieri la Facebook/Meta CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg anunță concedieri la Facebook/Meta

“Unicorn” este o companie privată evaluată la cel puțin 1 miliard de dolari. Primul "unicorn" al României a fost UiPath, la acest moment listat la Bursa din New York.

În momentul de față, aplicația de comunicații securizate Wispr a atras circa 1 milion de utilizatori din toată lumea, iar până la finalul anului CEO-ul consideră că va ajunge la 6-7 milioane de utilizatori.

O decizie recentă a companiei de a deveni sponsor oficial de titlu al Marelui Premiu al Austriei de MotoGPTM va contribui semnificativ la creșterea numărului de utilizatori.

„După campania asta mare, vom începe campanii cu Universal Studios, Van Damne. Avem ambiția să ducem aplicația Wispr la nivel global și - de ce nu - să ne batem chiar cu WhatsApp, Telegram, Signal și alte aplicații pe același profil”, mai spune Ovidiu Toma.

Elon Musk contraatacă și dă în judecată Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk contraatacă și dă în judecată Twitter

Recent, CryptoDATA Tech a anunțat că va fi sponsor principal pentru trei Mari Premii ale Austriei, pe parcursul a trei sezoane, 2022, 2023 și 2024. În acest sezon, CryptoDATA Tech va ocupa un loc de frunte la Marele Premiu de la Red Bull Ring - Spielberg, care va fi numit oficial CryptoDATA Motorrad Grand Prix von Österreich.

"Suntem incredibil de încântați și onorați să începem parteneriatul cu Dorna Sports, devenind astfel prima companie românească care preia sponsorizarea principală pentru trei evenimente de Grand Prix și reușind să aducem România în prim-planul comunității motorsport. Împărtășim angajamentul lor față de inovație și dorim să arătăm că tehnologia blockchain poate alimenta inițiative pozitive pentru schimbarea mediului, pentru oameni și pentru comunitatea motorsport, atât pe circuit, cât și în afara lui, deoarece reprezintă una dintre cele mai transparente și sigure tehnologii cu aplicabilitate ridicată în diverse domenii din afara sferei cripto.

Tehnologia și inovația se află în centrul a ceea ce facem, ceea ce se aliniază strategic cu viziunea partenerilor noștri, iar împreună vom crea experiențe uimitoare la intersecția dintre tehnologiile digitale și MotoGP", a declarat Ovidiu Toma, co-fondator și CEO al CryptoDATA Tech, la momentul anunțului parteneriatului dintre companie și Dorna Sports.

Startup-ul deep tech RepsMate a atras investiții de peste 100.000 euro CITEȘTE ȘI Startup-ul deep tech RepsMate a atras investiții de peste 100.000 euro

Compania a început și dezvoltarea unei platforme de microplăți pe care o va integra în aplicația Wispr.

„Dezvoltăm și o platformă fintech pe care o vom asocia cu Wispr. Astfel, vom oferi utilizatorilor atât aplicația de comunicații securizate, cât și posibilitatea de a efectua microplăți rapide fără comisioanele bancare. Lucrăm deja la autorizații și licențe pentru a deveni emitent de plăți electronice. La mijlocul anului viitor vom avea o lansare la nivel global.

Ținta noastră este să atingem 15-20 de milioane de utilizatori în aplicație anul viitor pe vremea asta. În felul acesta, Wispr poate deveni următorul unicorn romanesc și prima platformă de chat cu microplăți integrate. Sunt aplicații similare în Asia, însă, în Europa nu am identificare o astfel de soluție. Modelul de business este exact acela al Alibaba și WeChat", a mai precizat, pentru Profit.ro, Ovidiu Toma.

Lider în domeniul tehnologiilor aplicate, CryptoDATA Tech dezvoltă produse și servicii de înaltă performanță cu atribute unice de securitate cibernetică, aplicabile în diverse domenii datorită caracteristicilor bazate pe tehnologia blockchain și criptare.

Playerfy caută finanțare pentru dezvoltare CITEȘTE ȘI Playerfy caută finanțare pentru dezvoltare

Compania a dezvoltat și primul concept de supercar complet electric cu modul Blockchain care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria automobilelor electrice. Prin acest proiect, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare.

În prima parte a anului trecut, CryptoDATA Tech a preluat 50% din compania UniVRse Education, o platformă educațională.

O firmă austriacă acuzată de Microsoft de crearea unui soft malițios afirmă că softul său de spionaj ”Subzero” a fost destinat numai statelor membre UE CITEȘTE ȘI O firmă austriacă acuzată de Microsoft de crearea unui soft malițios afirmă că softul său de spionaj ”Subzero” a fost destinat numai statelor membre UE

Patentpool Group este un fond de investiții înființat în 1998 de către Dr. Heiner Pollert, cu sediul în München, Germania, axat în principal pe companiile din domeniul tehnologic.

În cei peste 20 de ani de existență pe piață, fondul a investit, pe lângă Wispr, în companii precum Aircoating Technologies, BavariaWeed, Prisma Analytics și FrontNow.

Grupul are parteneriate încheiate cu universități, instituții de cercetare și asociații de renume din Germania, precum Institutul German pentru Invenții și Asociația Germană a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, astfel încât să asigure un flux continuu de proiecte din domeniul tehnologic.

viewscnt
Afla mai multe despre
ovidiu toma
wispr
cryptodata tech
patentpool group