Comisia Europeană a semnat cu Valneva un contract pentru un potențial vaccin împotriva Covid-19

Pharma/Health   
Comisia Europeană a semnat cu Valneva un contract pentru un potențial vaccin împotriva Covid-19

Comisia Europeană a semnat un contract cu compania farmaceutică franceză Valneva în vederea achiziționării vaccinului potențial împotriva Covid-19 produs de aceasta.

"Comisia Europeană a aprobat astăzi al optulea contract cu o companie farmaceutică în vederea achiziționării vaccinului potențial împotriva Covid-19 produs de aceasta. Contractul cu Valneva prevede posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze aproape 27 de milioane de doze în 2022. De asemenea, el include posibilitatea de a adapta vaccinul la noi variante și va permite statelor membre să facă o nouă comandă de până la 33 de milioane de vaccinuri suplimentare în 2023", potrivit Comisiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Compania americană Slinger, producător de echipamente pentru tenis, intră în România. \ CITEȘTE ȘI Compania americană Slinger, producător de echipamente pentru tenis, intră în România. "O țară care surprinde prin nivelul de participare și succes în tenis."
Evenimente
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a

Valneva este o companie de biotehnologie care dezvoltă un vaccin cu virus inactivat, realizat din virusul viu prin inactivare chimică. Aceasta este o tehnologie tradițională de producere a vaccinurilor, utilizată pentru majoritatea vaccinurilor antigripale și multe vaccinuri pentru copii. În prezent, acesta este singurul vaccin cu virus inactivat împotriva COVID-19 aflat în stadiul de studii clinice în Europa.

"Vaccinul Valneva adaugă o nouă opțiune portofoliului nostru larg, de îndată ce Agenția Europeană pentru Medicamente confirmă faptul că este sigur și eficace", a declarat Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară.

viewscnt
Afla mai multe despre
valneva
vaccin
vaccinuri ue
contract vaccinuri