Regina Maria a preluat pachetul majoritar la clinicile dentare Dr. Leahu

Regina Maria a preluat pachetul majoritar la clinicile dentare Dr. Leahu
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iun 2023

Rețeaua privată de sănătate Regina Maria a cumpărat 51% din acțiunile societăților din grupul clinicilor dentare Dr. Leahu, tranzacție în urma căreia fondul Morphosis Capital a ieșit complet din acționariat iar fondatorul Ionuț Leahu a rămas cu un pachet de 49%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

Clinicile Dentare Dr. Leahu au înregistrat în 2022 o creștere anuală de 31% față de anul 2021. Rețeaua de clinici fondată și condusă de Dr. Ionuț Leahu înregistrează venituri cumulate de aproximativ 132,4 milioane lei pentru anul 2022.

În 2022, compania s-a extins cu două clinici noi, în Brașov și în București, cu investiții de 1,5 milioane de euro, ajungând astfel la 19 clinici în 13 orașe la nivel național. 

Modificări la Codul Fiscal - ajustarea bazei TVA pentru reduceri de preț ulterior livrării - companiile farmaceutice scapă de plata a sute de milioane de lei la buget. Nu vor mai plăti taxă pentru că plătesc taxă CITEȘTE ȘI Modificări la Codul Fiscal - ajustarea bazei TVA pentru reduceri de preț ulterior livrării - companiile farmaceutice scapă de plata a sute de milioane de lei la buget. Nu vor mai plăti taxă pentru că plătesc taxă

Clinicile Dentare Dr. Leahu este prima entitate din industria healthcare cu obligațiuni corporative tranzacționate pe Sistemul Multilateral al Bursei de Valori București. În toamna anului 2019,  rețeaua a atras 10 milioane de lei prin obligațiuni listate pe bursă, pentru dezvoltarea afacerii. 3 ani mai târziu, în ultimul trimestru din 2022, compania a finalizat experiența de investiție facilitată de Bursa de Valori București, prin rambursarea către investitori a principalului de 10 milioane de lei.

Pentru anul 2023, Clinicile Dentare Dr. Leahu au ca obiectiv creșterea afacerii cu 10%.

Cumpărătorul clinicilor, rețeaua privată Regina Maria, a fost implicată în ultimii ani în peste 35 de tranzacții cu preluare integrală, a 100% din acțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
dr. leahu
regina maria