Antibiotice Iași investește 14 milioane de lei în panouri fotovoltaice care îi vor asigura un sfert din necesarul de energie electrică

Antibiotice Iași investește 14 milioane de lei în panouri fotovoltaice care îi vor asigura un sfert din necesarul de energie electrică
scris 7 iun 2023

Compania Antibiotice Iași anunță o investiție de aproape 14 milioane de lei în panouri fotovoltaice, peste 25 la sută din sumă fiind asigurată din fonduri PNRR. Investiția va asigura peste un sfert din necesarul de energie electrică al societății.

Soluții pentru dezghețarea piețelor financiare, dezvoltarea bursei, a emitenților și instrumentelor disponibile vor fi dezbătute la Profit Piața de Capital.forum. Evenimentul, programat pe 13 iunie, de la ora 10.00, este organizat cu sprijinul Bursei de Valori București, al Băncii Transilvania și al ING Bank România, urmând a fi transmis live pe Profit News TV.

Producătorul ieșean de medicamente a obținut o finanțare nerambursabilă de patru milioane de lei pentru construcția unei capacități de producție de 2,5 MWh a energiei electrice prin sistem fotovoltaic. Finanțarea este acordată de Ministerul Energiei din fonduri europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Investiția totală în acest proiect este estimată la 13,77 milioane de lei, diferența urmând a fi asigurată din fondurile proprii ale companiei.

Capacitatea de producție a energiei electrice din surse regenerabile (energie solară) va fi amplasată pe platforma industrială a companiei Antibiotice și se va întinde pe o suprafață construită de 31.428 metri pătrați, prin instalarea de 4.680 de panouri fotovoltaice.

Reuters: Hidroelectrica poate obține peste 1 miliard de euro prin listarea la BVB CITEȘTE ȘI Reuters: Hidroelectrica poate obține peste 1 miliard de euro prin listarea la BVBOdată finalizată, această investiție va asigura producerea unei cantități anuale de energie electrică care va acoperi 26,4 la sută din necesarul funcționării companiei ieșene, prin raportare la consumul înregistrat în anul anterior.

“Tot în acest an, ne-am propus și implementarea unui ansamblu de panouri fotovoltaice pe clădirile din companie, astfel încât producția de energie verde care să asigure autonomia din punct de vedere energetic să crească până la aproximativ 35 la sută din necesarul platformei industriale”, a precizat Sebastian Costea, manager Proiecte Strategice în cadrul companiei Antibiotice Iași.

viewscnt
Afla mai multe despre
antibiotice iasi
panouri fotovoltaice
investitie