Florin Cîțu: Până în martie, sectorul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific

Florin Cîțu: Până în martie, sectorul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 28 dec 2020

Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că sectorul HoReCa va fi scutit de plata impozitului specific, până în martie, Guvernul urmând să adopte în scurt timp și schema de compensare a pierderilor pentru firmele din domeniu și continuarea acordării voucherelor de vacanță în 2021.  

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

De ce este important: Guvernul Orban anunțase la începutul lunii că a adoptat ordonanța de urgență pentru acordarea unui ajutor nerambursabil destinat firmelor din sectorul turistic și HoReCa, în vederea acoperirii parțiale, în cuantum de 20%, a pierderii din cifra de afaceri suferită în anul 2020, comparativ cu anul 2019. Tot atunci, fostul Executiv a anunțat adoptarea prelungirii până la 31 iunie 2021 a șomajului tehnic suportat de la buget și progrmului de muncă flexibilă (Kurzarbeit). Săptămâna trecută, în prima reuniune a noului Guvern, premierul Cîțu a anunțat că, de fapt, ordonanțele respective vor fi adoptate abia săptămâna viitoare, avâd nevoie de avize.

EXCLUSIV Pandemia pune în așteptare proiecte hoteliere Continental și Ibis în România de zeci de milioane de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Pandemia pune în așteptare proiecte hoteliere Continental și Ibis în România de zeci de milioane de euro

”Până în martie, impozitul specific pe care îl plăteau cei din acest sector... o să fie scutiți de impozitul specific pentru acest sector”, a declarat luni prim-ministrul Florin Cîțu.

Acesta a mai precizat că Guvernul va adopta în această săptămână schema de acordare a ajutorului nerambrusabil pentru sectorul Horeca, cât și prevederile pregătite deja privind acordarea voucherelor de vacanță anul viitor.

Reorientare în pandemie: unele pensiuni le livrează la domiciliu mâncare foștilor turiști care nu au mai ajuns anul acesta de Crăciun. În București, hotelul Capitol a trimis clienților fideli, acasă, coșuri cu produse CITEȘTE ȘI Reorientare în pandemie: unele pensiuni le livrează la domiciliu mâncare foștilor turiști care nu au mai ajuns anul acesta de Crăciun. În București, hotelul Capitol a trimis clienților fideli, acasă, coșuri cu produse

Vineri, Marian Alecu, unul dintre cei mai puternici oameni din industria HoReCa, acționar în lanțul City Grill, a atenționat într-o discuție cu Profit.ro că nicio firmă nu a primit încă sprijinul promis de la stat, iar întârzierea granturilor pe care ar fi trebuit să le primească firmele din industrie și a sprijinului prin programul Kurzarbeit fac ca peste 90% dintre operatorii de restaurante să riște să intre în colaps.

Schema de ajutor pregătită a fost anunțată în premieră de Profit.ro. Durata schemei de ajutor de stat este de la data adoptării până la 30 iunie 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
impozit
specific
citu
turism
horeca
cifra
afaceri
schema
compensare
20%
ajutor
guvern