Avocații care îl apără pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks

Avocații care îl apără pe Julian Assange, fondatorul WikiLeaks
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 apr 2019

Julian Assange, arestat săptămâna trecută de poliția britanică, va fi reprezentat de societatea Doughty Street Chambers.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, arestat joi la Londra în urma unei cereri de extrădare prezentate de Washington, a fost găsit vinovat de încălcarea condițiilor eliberării pe cauțiune, transmite DPA.

Tranzacție gigant în piața de energie. Două companii din Magic Circle implicate în proiect CITEȘTE ȘI Tranzacție gigant în piața de energie. Două companii din Magic Circle implicate în proiect

Un judecător de la Tribunalul Westminster l-a găsit pe Assange vinovat de faptul că nu s-a predat autorităților britanice, în cazul unui mandat emis în anul 2010 pentru acuzații de abuz sexual în Suedia, acuzație retrasă ulterior.

Julian Assange a pledat nevinovat la acuzația de nerespectare a condițiilor eliberării pe cauțiune.

Assange a fost reprezentata într-o ședință preliminară la Westminster Magistrates Court de către avocatul Liam Walker de la Doughty Street. Avocatul Bar Cooper a oferit, în mod special, consultanta juridica în legătură cu problemele legate de potențiala extrădare a lui Assange în S.U.A, informeaza Legal Week.

Jennifer Robinson de la Doughty Street, care l-a reprezentat pe Assange timp de aproape un deceniu, va continua să acționeze în calitate de consilier juridic principal al fondatorului WikiLeaks. Fostul judecător spaniol, Baltasar Garzon, coordonează echipa juridică a lui Assange din Madrid.

Robinson este specializată în aspecte ce tin de respectarea dreptului la libera exprimare si libertati civile, a reprezentat clienți printre care New York Times și Bloomberg.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Doughty Street, timpul mediu pentru a finaliza un caz de extrădare în S.U.A. este de 10 luni. Cu toate acestea, pentru că dosarul lui Assange a fost deja dezbătut, ar putea dura mai puțin.

Articol LegalMarketing

viewscnt
Afla mai multe despre
julian assange
wikileaks