Gabriela Nistor, directoarea Salt Bank, se așteaptă ca până la finele anului banca digitală pe care o conduce să ajungă de la 500 de mii la 700 sau 800 de mii de clienți și să continue astfel creșterea susținută, înregistrată în cele 13 luni de la lansare. Salt Bank a lansat recent noi funcționalități pentru clienți, a început să ofere credite de consum și urmează să vină cu noutăți, inclusiv pentru întreprinzători.
„Am ajuns deja la o jumătate de milion de clienți, l-am depășit deja, nu de mult. Până la finalul anului cred că o să ajungem undeva între 700 și 800 de mii de clienți, atât persoane fizice cât și freelanceri. Am lansat deja aplicația pentru freelancers, suntem într-un stadiu de friends and family, în care testăm aplicația într-un grup mai restrâns de oameni și zilele următoare vom ieși cu aplicația pentru orice întreprinzător mic”, spune Gabriela Nistor la Maratonul Economia Sustenabilă, organizat de Profit.ro TV.
Evenimentul, transmis în direct atât pe toate platformele Profit.ro, cât și la postul de televiziune Prima News, a fost organizat cu sprijinul Auchan, Hidroelectrica, Salt Bank, Transgaz
VIDEO POATE FI VĂZUT AICI
Aplicația pentru întreprinzător va fi valabilă inițial doar pentru companiile micro cu un singur acționar.
„Cu siguranță că vrem să mai venim cu produse noi pentru clienții persoane fizice și să extindem gama și în ce înseamnă freelancerii și microcompaniile. Partea de creditare o extindem. Am lansat primul produs de creditare, un credit de nevoi personale. Deocamdată mergem pe el pe bază de invitație și tot lărgim lista de invitație și în curând o să o extindem către toți clienții”, spune Gabriela Nistor.
Alte produse de investiții vor intra în oferta băncii în decursul acestei veri, în iulie sau august, constând în posibilitatea de a achiziționa acțiuni și ETF-uri de pe bursă americană și europeană. Intenția băncii este ca pe viitor să vină și către bursa românească.
Cei trei piloni ai băncii sunt „frumos, bun și sigur”, spune Gabriela Nistor.
Banca a lansat recent două funcționalități care să întărească siguranța utilizatorilor. Prima este call monitor, care permite utilizatorului să identifice în aplicație dacă se află în convorbire cu un funcționar al băncii sau nu.
A doua este Help Mama, prin care își propune să protejeze părinții clienților mai tineri.

„Copilul adult își invită părintele să-și asocieze aplicația bancară cu a lui și tranzacțiile de peste o anumită sumă le va superviza, va fi un al doilea nivel de supervizare pentru tranzacțiile mai mari, în care primește niște notificări și vede și un mesaj de la părinte, ca de exemplu, uite, zice că m-a sunat de la un site online, să zicem, și îmi spune că mi-a trimis pachetul”, spune Gabriela Nistor.
În același timp, funcționalitatea asigură intimitatea părintelui, prin faptul că copilul adult nu-i vede aplicația, tranzacțiile și nu are acces la banii părintelui, la depozite.
Din partea de frumos nu face parte doar designul aplicației, ci și comunicarea directă, care înseamnă sprijin pentru utilizatori prin call center direct cu un angajat și nu cu un robot.
Banca își propune să ofere clienților produse bune, transperante și simple, și pe care oamenii să le înțeleagă, mai spune Nistor.
Amprentă mai mică de carbon și 4.500 de puieți de copaci plantați
Salt Bank este deținută de Banca Transilvania, care a făcut un rebranding și o relansare a Idea Bank, o bancă mică preluată de cel mai mare grup financiar din România.
Prin faptul că este o bancă 100% digitală, Salt are o amprentă mia mică de carbon, spune Gabriela Nistor.

„Înseamnă că nu avem unități teritoriale, sucursale, agenții. Avem o singură clădire în care ne desfășurăm activitatea în prezent. Or astea înseamnă o amprentă de carbon mai mică. Pe lângă aceasta, ne-am uitat și la alte componente ale business-ului. Cardurile noastre sunt făcute din materiale reciclabile, folosim hârtie mult mai puțină decât orice activitate clasică sau tradițională, dar hârtia pe care o folosim este reciclată.
Anul trecut am folosit 300 de topuri de hârtie și am socotit că era echivalentul a 30 de copaci. Pentru asta plantăm 4.500 de puieți, să înlocuim și să contribuim la componenta de mediu, în tot ce înseamnă sustenabilitatea”, adaugă Nistor.
Tehnologiile achiziționate cu Idea Bank au fost înlocuite integral de noi tehnolgii și totul a fost construit cu componenta digitală în minte, mai adaugă directoarea Salt Bank.