Acțiunile Amazon au atins un nivel istoric, conferind companiei o capitalizare de peste 1.100 de miliarde de dolari; Averea lui Jeff Bezos a urcat la 137 de miliarde de dolari

Acțiunile Amazon au atins un nivel istoric, conferind companiei o capitalizare de peste 1.100 de miliarde de dolari; Averea lui Jeff Bezos a urcat la 137 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2020

Acțiunile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au crescut marți cu peste 4%, la un nou nivel istoric, conferind companiei o capitalizare bursieră de peste 1.100 de miliarde de dolari. În urma acestei creșteri, averea netă a fondatorului companiei, Jeff Bezos, a urcat șa 137 de miliarde de dolari, relatează site-ul Variety.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Titlurile Amazon au crescut cu 4,2%, la peste 2.260 de dolari pe unitate, depășind un record anterior atins pe 19 februarie, când au închis la 2.170,22 de dolari pe unitate, arată news.ro.

Pe fondul dezastrului economic provocat de criza COVID-19 și carantinele în masă, Amazon se numără printre acțiunile dorite de investitori, alături de titlurile unor companii precum Netflix, Zoom și Domino’s.

FOTO Populația clachează și începe să iasă din case. Un investitor afirmă că blocarea economiei este exagerată, iar consemnarea românilor - nefirească. Prelungirea restricțiilor vine cu riscuri CITEȘTE ȘI FOTO Populația clachează și începe să iasă din case. Un investitor afirmă că blocarea economiei este exagerată, iar consemnarea românilor - nefirească. Prelungirea restricțiilor vine cu riscuri

Comenzile primite de Amazon au crescut puternic de la declanșarea pandemiei, iar compania a limitat livrările la cele de produse esențiale.

Pentru a răspunde cererii tot mai mari, Amazon a angajat 100.000 de angajați cu normă întreagă și part-time, anunțând că va aloca 350 de milioane de dolari pentru creșterea salariilor angajaților la nivel mondial. Luni, Amazon a anunțat că va angaja alte 75.000 de persoane și că va avea nevoie de 500 de milioane de dolari pentru suplimentarea salariilor.

Reacția Amazon la pandemia COVID-19 a atras și controverse, compania fiind criticată că nu a luat măsuri suficiente pentru a preveni îmbolnăvirea angajaților.

Luni, publicația Washington Post  a relatat că Amazon a concediat doi angajați din departamentul tehnic, care au criticat în mod public compania, ei fiind acuzați că au încîlcat regulamentul intern.

EXCLUSIV DOCUMENT Cum va fi șomajul tehnic la bugetari - Suspendare sau reducerea săptămânii de lucru la 4 zile. Se va ține cont și de calificativele anuale CITEȘTE ȘI EXCLUSIV DOCUMENT Cum va fi șomajul tehnic la bugetari - Suspendare sau reducerea săptămânii de lucru la 4 zile. Se va ține cont și de calificativele anuale

Între timp, divizia de livrare a alimentelor Whole Foods a consemnat o creștere de 60% a comenzilor, din cauza carantinei pentru COVID-19. În ultimele săptămâni, compania extins numărul de puncte de ridicare a comenzilor de alimente de la circa 80 la peste 150.

La prețul record al acțiunilor, fondatorul și CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, are o avere netă de 137 de miliarde de dolari, potrivit revistei Forbes.

Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a donat la începutul acestei luni 100 de milioane de dolari organizației Feeding America. În februarie, Bezos a anunțat înființarea unui fond de 10 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
valoare