EXCLUSIV Un grup de investitori, printre care proprietarul logisticianului ASG Wind Transport și familia unui fost director CFR Marfă, pregătește un terminal de mărfuri pentru transportul aerian lângă Aeroportul Otopeni

EXCLUSIV Un grup de investitori, printre care proprietarul logisticianului ASG Wind Transport și familia unui fost director CFR Marfă, pregătește un terminal de mărfuri pentru transportul aerian lângă Aeroportul Otopeni

Amplasamentul viitorului terminal de mărfuri

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 22 iun 2023

Cargo Air Terminal, o companie nou înființată de un grup de investitori, printre care proprietarul logisticianului ASG Wind Transport și familia unui fost director CFR Marfă, construiește un terminal de marfă pentru transportul aerian chiar lângă Aeroportul Internațional Henri Coandă din Otopeni, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania deține, lângă terminalul de marfă al FedEx din proximitatea Aeroportului Otopeni, un teren cu o suprafață de circa 14.000 de metri pătrați pe care a fost demarată construcția unui nou terminal de marfă dedicat companiilor care activează în domeniul transportului aerian.

Urmărește-ne și pe Google News
EXCLUSIV FOTO Antreprenori români redutabili s-au unit și au creat un vehicul de investiții, cu care au semnat prima achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Antreprenori români redutabili s-au unit și au creat un vehicul de investiții, cu care au semnat prima achiziție
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

„Este un proiect ce va fi realizat în două etape și va avea o suprafață totală de circa 9.000 de metri pătrați de spații de depozitare, plus circa 2.500 de metri pătrați de birouri. Prima fază este aproape de edificare, adică suntem cu lucrările de construcție la final, iar faza a doua va începe în maxim o lună de zile. Prima hală va fi dată în funcțiune spre sfârșitul lunii iunie.

Deja avem propuneri de chiriași. Proiectul este dedicat companiilor care activează în sectorul serviciilor logistice din domeniul aerian cargo“, a declarat, pentru Profit.ro, Adrian Isar, unul dintre acționarii Cargo Air Terminal.

Investitorii au în plan extinderea proiectului, pe un teren adiacent, până la o suprafață totală de depozitare de circa 25.000 de metri pătrtați. Investiția în proiect este estimată la circa 10 milioane de euro, valoare care include și terenul. 

EXCLUSIV FOTO Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fosta mare sportivă Elisabeta Lipă intră pe piața imobiliară cu investiții alături de familia Crăciunescu, cu afaceri puternice în construcții în Germania

Terminalul de mărfuri este împărțit în două zone majore, potrivit documentelor înaintate de Cargo Air Terminal autorităților. O zonă unde exportatorii sau importatorii livrează sau ridică partidele de marfă direct sau prin agenți desemnați și o zonă unde mărfurile sunt livrate pentru a fi încărcate la bordul aeronavelor sau sunt încărcate în camioanele RFS (road feeder service) ale liniilor aeriene.

De asemenea, în această zonă sunt aduse partidele de marfă de la bordul aeronavelor sau sunt descărcate camioanele RFS ale liniilor aeriene.

Este primul terminal de mărfuri realizat de acest grup de investitori, care au mai construit împreună o serie de proiecte imobiliare, printre care ansamblul rezidențial Belair Lake din Băneasa, în cadrul căruia s-au livrat anul trecut 3 blocuri cu 66 de apartamente premium.

Cargo Air Terminal este deținută, indirect, de omul de afaceri Adrian Isar, proprietarul logisticianului ASG Wind Transport și fondator al Asociației Comisionarilor în Vamă; de Rodica Belcea, soția lui Dan Belcea, fost director general al CFR Marfă; de investitorii turci Akkaya Mehmet Serdar și Tosun Bayram; și de Olivia Andronescu, proprietara companiei de construcții Garanti Construct.

viewscnt
Afla mai multe despre
asg wind transport
dan belcea
cfr marfa
akkaya mehmet serdar