EXCLUSIV Postul de șef al Fiscului i-a fost propus lui Dragoș Doroș, fost secretar de stat la Finanțe în Guvernul Ungureanu

EXCLUSIV Postul de șef al Fiscului i-a fost propus lui Dragoș Doroș, fost secretar de stat la Finanțe în Guvernul Ungureanu

Sursa foto:amcham.ro

Postul de șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) i-a fost propus lui Dragoș Doroș, fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor în mandatul Guvernului Ungureanu și actual director Servicii de Asistență Fiscală al KPMG România, au declarat pentru Profit.ro surse oficiale. 

 

Funcția de președinte ANAF este vacantă după ce Gelu Ștefan Diaconu a fost demis în urmă cu două săptămâni, fiind ocupată doar cu titlu interimar de către Daniel Diaconescu, director general al Direcției Generale de informații fiscale.

Contactat de Profit.ro, Doroș nu a infirmat că i s-a făcut această propunere, dar nici nu a confirmat că ar fi interesat de o eventuală preluare a postului.

În același timp, surse oficiale au declarat pentru Profit.ro că numirea lui Dragoș Doroș la șefia ANAF este singura variantă discutată la acest moment la nivel guvernamental și că alte variante vor fi analizate doar dacă acesta refuză.

Dragoș Doroș a fost secretar de stat în Ministerul de Finanțe pentru doar două luni, în 2012, din cauza mandatului foarte scurt al Guvernului Ungureanu. Anterior, în perioada 2008-2010, a fost directorul Direcției Legislație Fiscală din minister.

EXCLUSIV Noile norme prevăd că firmele și PFA de apartament plătesc impozit ca pentru locuință, chiar dacă au activitate la sediu CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Noile norme prevăd că firmele și PFA de apartament plătesc impozit ca pentru locuință, chiar dacă au activitate la sediu

La sfârșitul lunii ianuarie, cu puțin timp înainte să fie demis de la conducerea ANAF, Gelu Ștefan Diaconu declara pentru Hotnews, într-un context în care și secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Gabriel Biriș susținuse unele declarații legate de ANAF, că unii consultanți fiscali ai mediului privat "încearcă să reglementeze prin diverse presiuni activitatea Fiscului, atacând exact măsurile care au condus la diminuarea evaziunii fiscale".

Diaconu a fost demis de către premierul Dacian Cioloș de la conducerea ANAF după ce Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat că este cercetat într-un dosar de evaziune al deputaților Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
anaf
conducere
propunere