Francezii de la Saint-Gobain, principali producători de sticlă din Europa și pe locul 2 la nivel mondial, au cumpărat Pietta Glass Working din Vălenii de Munte

Francezii de la Saint-Gobain, principali producători de sticlă din Europa și pe locul 2 la nivel mondial, au cumpărat Pietta Glass Working din Vălenii de Munte
scris 6 dec 2016

Grupul francez Saint-Gobain, principalul producător de sticlă din Europa și cel de-al doilea producător la nivel mondial, cu vânzări de peste 39,6 miliarde de euro anul trecut, a cumpărat firma românească Pietta Glass Working din Vălenii de Munte (Prahova).

Vânzările producătorului român sunt estimate să atingă în acest an 20 de milioane de euro, cu un puternic potențial de creștere în următorii ani.

Saint Gobain este unul dintre furnizorii cu sticlă ai firmei din Prahova.

Pietta Glass Working a fost înființată în 2000 și este condusă de manageri italieni și români, având circa 500 de angajați.

Fabrica ocupă o suprafață de aproximativ 45.000 de metri pătrați.

PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro CITEȘTE ȘI PPF Real Estate, firma celui mai bogat om de afaceri ceh, a preluat birourile Metropolis din București. Surse din piață estimează tranzacția la 50 milioane euro

Anul trecut, Alessandro Pietta, administratorul italian al firmei, era indicat în presa locală ca potențial candidat la Primăria din Vălenii de Munte din partea PNL.

Saint-Gobain a intrat pe piața din România în 2005. Anul trecut, la nivel mondial, grupul francez a înregistrat vânzări de 39,6 miliarde de euro.

În România, Saint-Gobain deține 7 FABRICI (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips și Weber), cu peste 800 de angajați  și operează 10 unități de producție în șapte situri industriale situate în Brănești, Călărași, Ploiești, Satu-Mare, Tulcea, Turda și Suceava. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
saint gobain
pietta