Cel mai important grup imobiliar din Africa de Sud preia controlul companiei lui Papalekas, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România

Cel mai important grup imobiliar din Africa de Sud preia controlul companiei lui Papalekas, unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România

Ioannis Papalekas

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 2 dec 2016

Cel mai mare grup imobiliar listat pe bursa din Africa de Sud, Growthpoint Properties, preia controlul companiei Globalworth, unul dintre cele mai active fonduri de investiții pe piața imobiliară din România, fondat de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, prin cumpărarea unui pachet de 26,9% din acțiuni. Acțiunile au fost cumpărate cu 186,4 milioane de euro, banii urmând să fie folosiți pentru dezvoltarea Globalworth Campus, de la stația de metrou Pipera, și a altor proiecte.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Până la finele anului 2017, participația grupului african la Growthpoint va urca la 27,7%. În urma tranzacției, Papalekas va rămâne cu 25,7% din acțiuni. Până astăzi, Papalekas deținea o participație de 36,14%.

Growthpoint Properties deține și administrează un portofoliu de 530 active imobiliare, incluzând 467 de proprietăți în Africa de Sud și 63 de proprietăți în Australia.

Globalworth Real Investments este unul dintre cei mai mari proprietari de birouri din România, având un protofoliu de active de circa 1 miliard de euro. Compania s-a numărat printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A sau Unicredit HQ.

EXCLUSIV Papalekas și Anchor pierd în fața lui Rădulea. Ministerul Fondurilor Europene se mută la fosta fabrică Semănătoarea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Papalekas și Anchor pierd în fața lui Rădulea. Ministerul Fondurilor Europene se mută la fosta fabrică Semănătoarea

Globalworth a avut anul trecut o EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare) de 66,3 milioane de euro, în creștere cu 180% față de anul anterior când a raportat câștiguri de 23,6 milioane de euro. Fondul a înregistrat venituri din chiria contractuală de 44,8 milioane de euro, dublu față de valoarea înregistrată în 2014, din care 9,7 milioane de euro au rezultat din investițiile finalizate în 2015.

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
growthpoint
globalworth