Inginerii canadieni miliardari de la SNC-Lavalin cumpără etaje dintr-o clădire din centrul Bucureștiului, în care este și Romanian-American School of Business

Inginerii canadieni miliardari de la SNC-Lavalin cumpără etaje dintr-o clădire din centrul Bucureștiului, în care este și Romanian-American School of Business
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 mar 2017

Grupul canadian SNC-Lavalin, unul dintre cele mai puternice grupuri de inginerie și construcții din lume, cu venituri anuale de peste 10 miliarde euro, va cumpăra mai multe etaje dintr-o clădire din centrul Bucureștiului, în care funcționează în prezent și Romanian-American School of Business. Tranzacția va fi însă efectuată prin intermediul firmei Estates Development, controlată de Sitraco Engineering Overseas, înregistrată în Cipru, și cu un credit de 6 milioane euro de la Libra Bank.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Clădirea se află lângă Calea Victoriei.

Etajele care vor fi cumpărate, ocupate deja de Estates Development, sunt astăzi în proprietatea companiei de consultanță și inginerie IPCM și a companiei de proiectare IPCMG. Cu reprezentanții acestor două companii vor fi inițiate negocieri pentru stabilirea prețului de vânzare și a condițiilor de plată.

Până la finalizarea negocierilor, Estates Development va contracta de la Libra Internet Bank un credit de 6 milioane lei pentru cumpărarea acestor etaje, cu ipotecă imobiliară.

FOTO Miliardarul ceh Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat om din Cehia și în top 1.000 Forbes, cumpără Felicia Shopping Center Iași CITEȘTE ȘI FOTO Miliardarul ceh Radovan Vitek, al treilea cel mai bogat om din Cehia și în top 1.000 Forbes, cumpără Felicia Shopping Center Iași

Estates Development, cu activități de inginerie, este controlată de Sitraco Engineering Overseas, înregistrată în Cipru, cu 80,7% din acțiuni. Datele sale de contact, conform termene.ro, sunt însă cele ale firmei Romproiect și SNC Lavalin.

În 2008, SNC-Lavalin a preluat compania de inginerie Romproiect, pentru o poziție mai puternică pe piața din România și Europa de Est, Romproiect având activități de arhitectură, proiectare, consultanță, management de proiect pentru construcții civile, industriale și îmbunătățiri funciare, fiind implicată în proiecte precum centrele comerciale Euromall din Pitești și Galați, Galleria din Buzău, Piatra Neamț și Suceava.

Romproiect a fost înființat în 1981 sub denumirea „Centrul de Studii și Proiectare al Departamentului pentru Construcții în Străinătate”. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lavalin
romproiect
sitraco
estates
cladire
tranzactie
imobiliare
birouri