Investiția de peste 100 milioane euro a Arctic în Dâmbovița aduce un nou investitor turc: grupul Akim Metal vine de asemenea cu o nouă fabrică

Investiția de peste 100 milioane euro a Arctic în Dâmbovița aduce un nou investitor turc: grupul Akim Metal vine de asemenea cu o nouă fabrică
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 18 dec 2017

Grupul turc Akim Metal și-a propus să deschidă în iulie anul viitor fabrica de la Văcărești (județul Dâmbovița) menită să furnizeze piese pentru mașinile de spălat ale Arctic. Deschiderea fabricii a fost decisă recent, după ce producătorul de electrocasnice Arctic, deținut de grupul turcesc Arçelik, a anunțat că va construi o nouă fabrică de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Acum, planul este ca fabrica Akim să fie deschisă în vara anului viitor, prin intermediul fimei Curent Metal, special înfințată în acest an în România. Practic, în contextul investiției Artic, grupul Akim Metal pregătește la rândul său deschiderea unei fabrici în Dâmbovița, care să deservească noua unitate Arctic.

Unitatea Akim va avea o suprafață construită de circa 11.000 metri pătrați și aproximativ 900 de angajați, investiția fiind estimată la 50 milioane euro.

ULTIMA ORĂ Tranzacție: Gigantul anglo-olandez Unilever vinde divizia de margarină fondului american KKR, inclusiv în România. Cea mai mare tranzacție leveraged buyout anunțată în Europa în acest an CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Tranzacție: Gigantul anglo-olandez Unilever vinde divizia de margarină fondului american KKR, inclusiv în România. Cea mai mare tranzacție leveraged buyout anunțată în Europa în acest an

Akim Metal, producător de componente în industria aparatelor de uz casnic, este pe piață de circa 40 de ani, cu 8 fabrici în Turcia.

Investiția planificată de Arctic în Dâmbovița este estimată la 103 milioane euro și va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

Arçelik va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici. În plus, grupul turcesc vrea să transforme România într-un hub de producție pentru Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
arctic
akim