Arctic investește peste 100 milioane euro într-o fabrică nouă din Dâmbovița. Compania va crea 480 de locuri de muncă

Arctic investește peste 100 milioane euro într-o fabrică nouă din Dâmbovița. Compania va crea 480 de locuri de muncă
scris 31 mar 2017

Producătorul de electrocasnice Arctic, deținut de grupul turcesc Arçelik, a anunțat vineri că va investi 471 milioane lei (103,5 milioane euro) în construcția unei noi fabrici de mașini de spălat rufe în localitatea Ulmi, județul Dâmbovița, proiect care va crea 480 de locuri de muncă în următorii șapte ani.

Arçelik va reinvesti 70 milioane de euro din profitul companiei din ultimii ani pentru construirea noii fabrici, potrivit reprezentanților companiei. În plus, grupul turcesc vrea să transforme România într-un hub de producție pentru Europa.

“Pentru grupul Arçelik investițiile în România au fost dintotdeauna importante, iar această nouă investiție ne va permite să transformăm România într-un hub de producție pentru întreaga Europă”, a declarat directorul general al Arçelik, Hakan Bulgurlu, în cadrul comunicatului.

Bulgurlu consideră că noua fabrică de mașini de spălat rufe are potențialul de a transforma România într-o forță globală în industria electrocasnicelor. Reprezentanții companiei susțin că, până în 2024, proiectul va crea 480 de locuri de muncă în județul Dâmbovița, cu planuri de dezvoltare ulterioară, scrie News.ro.

Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotul CITEȘTE ȘI Sindicaliștii bancari față cu noul dușman de clasă: robotul

În plus, adițional creării de noi locuri de muncă, această investiție ar contribui la atragerea unor noi investitori în zonă. Noua fabrică de mașini de spălat rufe Arctic va fi prima unitate de producție din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0, care include utilaje inteligente și sisteme de analiză, potrivit reprezentanților companiei.

Arctic SA a înregistrat, în 2015, venituri totale de 1,79 miliarde lei (398 milioane euro) și datorii totale de 227,4 milioane lei (50,5 milioane euro) la finalul anului respectiv, potrivit raportului trimis Ministerului Finanțelor. Compania avea, la finalul anului respectiv, 2.942 angajați.

Principalii competitori ai Arctic, pe piața electrocasnicelor din România, sunt Beko, Whirlpool, Samsung, Indesit, Hotpoint și Electrolux.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
arctic