Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală

Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 12 aug 2019

Piața locală de generatoare a urcat puternic în ultimul an, într-un context în care numeroase localități, inclusiv Capitala, se confruntă în continuare cu probleme de alimentare cu energie electrică, iar vechimea grupurilor generatoare aflate astăzi în funcțiune este una semnificativă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În condițiile în care oricând pot apărea pene de curent, generatoarele sunt astăzi cea mai bună soluție. Pe acest fond, valoarea importurilor de grupuri electrogene din țările producătoare a depășit anul trecut 26 de milioane de euro, cu 10 milioane euro peste rezultatul anului precedent. Valoarea nu include echipamente adiționale grupului electrogen (containere, tablouri electrice, rezervoare de combustibil), care reprezintă 20-25% în plus. La aceasta se adaugă producătorii locali de grupuri electrogene, care importă separate motoare, alternatoare și le asamblează în România, importurile de componente ale acestora fiind estimată la 3-5 milioane de euro.

Operatorului sistemului energetic național, Transelectrica, a atenționat recent că rezolvarea problemelor de alimentare cu energie electrică ale regiunii metropolitane a Capitalei, care include și județul Ilfov și care formează cea mai concentrată zonă de consum de electricitate a țării, prognozat să crească progresiv și în anii următori, ar putea dura și 10 ani, din cauza dificultății obținerii terenurilor necesare derulării lucrărilor de întărire a rețelei electrice de transport. "Vechimea grupurilor generatoare poate duce la indisponibilități în perioade critice", avertizează compania.

Pe acest fond sunt căutate soluții care să permită alimentarea în condiții de siguranță și la nivel maxim de consum prognozat, una dintre soluțiile cele mai bune fiind la acest moment cumpărarea sau închirierea de generatoare. Iar unul dintre cei mai importanți furnizori, cu o ascensiune remarcabilă în ultimii ani, este Best Tools, care a ajuns, după mai mult de 13 ani de activitate pe piața locală, în topul jucătorilor de profil, fiind printre cele mai dinamice companii de pe această nișă, cu mari perspective de creștere în continuare.

Compania, cu capital 100% românesc și având peste 40 de angajați, deține cel mai nou parc din România de grupuri electrogene destinate închirierii, având o flotă disponibilă de peste 100 de grupuri cu puteri cuprinse între 10 și 1.250 KVA destinate a fi utilizate în regim 24/7, în orice tip de aplicații, precum evenimente și concerte, sector militar, șantiere de construcții, aplicații industriale etc.

Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală

Adițional, echipamentele de electroalimentare pot fi livrate la cerere cu rezervoare de combustibil, remorci omologate, cabluri și cutii de distribuție și echipament de testare load bank, cu multiple avantaje: posibilitatea de sincronizare a grupurilor electrogene, consumul redus de combustibil datorat motoarelor de ultimă generație, autonomie mare de lucru, nivel al insonorizării extrem de redus.

Sunt echipamente practic absolut necesare pentru orice business, în condițiile în care alimentarea continuă cu energie electrică a oricărei activități este vitală.

Nevoia de generatoare urcă puternic. Alimentarea continuă cu electricitate - vitală

viewscnt
Afla mai multe despre
best tools