Rebranduire rapidă la firme din grupul Teamnet, intrat în insolvență pe fondul unei anchete DNA: "Teamnet" dispare din denumire

Rebranduire rapidă la firme din grupul Teamnet, intrat în insolvență pe fondul unei anchete DNA: "Teamnet" dispare din denumire
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 ian 2018

Firme din grupul Teamnet International, care i-a aparținut lui Sebastian Ghiță și a intrat în insolvență în primăvara anului trecut, își schimbă denumirea într-o operațiune rapidă de rebranduire, după ce și-au rezervat noile nume la finele anului trecut.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Astfel, Teamnet Solutions International își schimbă denumirea în World Professional Technologies, iar Teamnet Engineering devine Engineering Water and Waste.

Urmărește-ne și pe Google News

În aceeași linie, Teamnet World Professional Services își schimbă denumirea în World Professional Services, prin eliminarea brandului Teamnet din nume.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
EXCLUSIV NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi după teste la prima sa sondă din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV NIS Petrol, companie deținută de Gazprom, a găsit acumulări de hidrocarburi după teste la prima sa sondă din România

Teamnet International a fost una dintre cele mai mari beneficiare de contracte cu statul român în sectorul IT, în perioada 201-2015, potrivit unei liste publicate în luna mai de către Agenția pentru Agenda Digitală a României (AADR). Compania se afla pe locul patru în topul contractelor cu statul, cu 26 de contracte încheiate cu 17 autorități, în valoare de 258,1 milioane lei (57,3 milioane euro).

Teamnet International a fost controlată de omul de afaceri Sebastian Ghiță, care a fost și deputat, implicat în mai multe dosare de corupție deschise de DNA Ploiești. Deși Ghiță susține că nu mai controlează Teamnet de mai mulți ani, procurorii DNA au pus, în iunie 2015, sechestru pe conturile bancare ale mai multor firme, inclusiv Teamnet, suspectate că ar fi controlate de acesta prin interpuși.

În acționariatul companiei au intrat și două instituții financiare internaționale: International Finance Corpo­ration (IFC), divizia de investiții a Băncii Mondiale, și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre. În 2016, divizia Băncii Mondiale și-a majorat chiar participația cu aproape 6 puncte procentuale, la 16,18%, după o investiție de 19,93 mili­oane de lei,

La începutul lunii martie 2017, directorul Teamnet International, Bogdan Padiu, și administratorul Asesoft International, Cristian Anastasescu, au fost puși sub control judiciar în noul dosar care îl vizează pe Sebastian Ghiță, acuzat că a cerut peste 5 milioane de lei unor firme IT pentru contracte ale căror beneficiari au fost, între alții, Ministerul Economiei, Ministerul Mediului, Transelectrica.

Compania și-a explicat intrarea în insolvență, într-un document înaintat instanței și obținut de Profit.ro, prin investigația declanșată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva companiei și a directorului general pentru presupuse fapte ilegale în perioada 2007-2014, ceea ce ar fi afectat puternic imaginea firmei, ar fi blocat finanțarea din partea băncilor și i-ar fi determinat pe furnizori să își ceară insistent banii pe care anterior acceptaseră să îi primească după ce creditele bancare erau obținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
teamnet
denumire
brand