Rezultatul primului an de funcționare la Therme București: pierderi de peste 4 milioane euro

Rezultatul primului an de funcționare la Therme București: pierderi de peste 4 milioane euro
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 9 iun 2017

Therme Nord București, compania care operează unul dintre cele mai mari centre europene de wellness, relaxare și entertainment bazat pe ape termale, deschis pe 14 ianuarie 2016, a avut anul trecut, primul de funcționare a centrului, afaceri de peste 64 milioane lei (14,1 milioane euro), dar cu o pierdere netă de 20 milioane lei (4,4 milioane euro).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceasta deoarece încasările efective ale Therme Nord București, compania care administrează centrul, de 85,9 milioane lei au fost depășite de cheltuieli, în cuantum de peste 106 milioane lei.

La Therme au lucrat anul trecut 427 de angajați.

Ofertă: intrare gratuită la o ședință de fitness pentru cei care parcurg 10.000 de pași la proteste CITEȘTE ȘI Ofertă: intrare gratuită la o ședință de fitness pentru cei care parcurg 10.000 de pași la proteste

Therme București, situat în zona de nord a Capitalei, în Balotești, este dezvoltat de Grupul Wund, lider mondial în domeniu, care mai are alte patru proiecte similare dezvoltate în Europa (Therme Erding, Therme Bad Wörishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim).

Investiția în proiectul Therme București aparține A-HEAT GROUP, concern cu sediul la Viena, care reunește mai multe companii lider la nivel mondial în domeniul soluțiilor energetice industriale. Prima etapă a avut loc în 2013, când a fost demarată construcția, suma alocată în această fază fiind de 29,64 milioane de euro. Până la finalizare, investiția totală în proiect s-a ridicat la aproximativ 50 de milioane de euro.

Complexul este împărțit în trei zone distincte: The Palm (Zona de relaxare) – ideală pentru relaxare în cea mai mare gradină cu palmieri, jacuzzi și piscine cu aromaterapie, Elysium (Zona de răsfăț) - cu o varietate de saune tematice și o piscină panoramică cu seleniu și Galaxy – special destinată familiei, zonă cu tobogane și piscină cu valuri.

Cu o suprafață totală outdoor de peste 250.000 mp, Therme București este unul dintre cele mai mari centre de wellness, relaxare și entertainment bazat pe ape termale din Europa. Suprafața construcției indoor este de 30.000 mp, poate primi peste 4.000 vizitatori simultan.

viewscnt
Afla mai multe despre
therme bucuresti
pierderi