Opinii

 • Aurul rămâne etalon monetar, chiar dacă doar informal
  Aurul rămâne etalon monetar, chiar dacă doar informal
  28 aug 2018

  Iar cel mai bun argument în acest sens, care conține și o bună doză de ironie, este că cele mai puțin capitaliste state ale lumii îl folosesc tot mai intens ca instrument de protecție față de SUA și de dominația mondială a dolarului. De exemplu, luna trecută, banca centrală a Rusiei a achiziționat peste 26 de tone de aur, cea mai mare cantitate comparativ cu oricare altă lună din acest an, pentru a face față sancțiunilor impuse de Statele Unite.

 • Adevărul despre garantarea serviciilor turistice
  Adevărul despre garantarea serviciilor turistice
  14 aug 2018

  Turismul este o industrie, ca multe altele. La nivel mondial, este cea mai mare industrie, cu numărul cel mai mare de angajați. O industrie cu regulile sale, cu dinamică proprie și cu suficient de multe probleme.

 • Ce aveți cu turismul, domnule Dragnea?
  Ce aveți cu turismul, domnule Dragnea?
  3 aug 2018

  Cu doi ani în urmă, în noiembrie 2016, am participat, alături de mulți alți președinți de patronate din turism, la o întâlnire cu președintele PSD, Liviu Dragnea. Era înainte de alegeri și, evident, președintele partidului ne-a expus o prezentare detaliată a programului de guvernare.

 • Noua lege offshore: Modificările esențiale aduse regimului fiscal și implicațiile lor
  Noua lege offshore: Modificările esențiale aduse regimului fiscal și implicațiile lor
  23 iul 2018

  Cum în ultimii ani au fost descoperite zăcăminte importante de gaze naturale în Marea Neagra, există un interes crescut asupra subiectului din partea autorităților române, a companiilor implicate sau interesate de explorare și exploatare, a cetățenilor români precum și a țărilor din jur, fiecare dorind ca exploatarea acestor gaze să răspundă unor nevoi și să aducă beneficii. Ținând cont de investițiile mari necesare în special pentru explorare și dezvoltare, dar și pentru exploatare, în ultimii ani s-a discutat mult despre o legislație specifică care să le ofere un cadru stabil investitorilor pentru a continua investițiile necesare.

 • Declarația unică: Un mecanism permanent de extindere a termenelor ar fi util
  20 iul 2018

  Amânarea termenului pentru declarația unică de venit, decisă în contextul dificultăților de completare și depunere, ridică întrebarea dacă introducerea unui mecanism permanent de extindere similar cu cele pe care le aplică alte state ar fi o măsură utilă pentru persoanele fizice și pentru administrație.

 • Marele Hub Românesc: prin noi înșine și cu contribuția fiecărui colectiv
  Marele Hub Românesc: prin noi înșine și cu contribuția fiecărui colectiv
  2 iul 2018

  În urma unei analize profunde și multilaterale s-a ajuns la concluzia că “avem tot ce ne trebuie ca să devenim un hub energetic”, regional în primă fază, pentru ca apoi, în ce-a de-a doua fază a construcției hub-ului multilateral dezvoltat, acesta să se extindă la nivel global. Pentru că este de notorietate că Republica Energetică România este țara care se străduiește cu înflăcărare să promoveze pacea și colaborarea internațională prin dezvoltarea unei largi activități ȋn rȃndul maselor și cu sprijinul lor. Cum schimbările cele mai importante din viața societății trebuie să primească o expresie științifică profundă, organizațiile de partid și delegațiile companiilor prezente au apreciat obiectiv contribuția fiecărui colectiv la realizarea hub-ului, ajungând la concluzia că acesta a fost, până în prezent, sabotat de dușmanii interni și externi.

 • Statul ne vinde nouă înșine pe bani grei dreptul la muncă
  Statul ne vinde nouă înșine pe bani grei dreptul la muncă
  28 iun 2018

  La americani umblă o zicală: "Ce este autorizarea? Este atunci când guvernul îți ia dreptul de a face ceva și după aceea ți-l vinde înapoi contra cost".

 • Sancțiunile SUA contra gazelor rusești, al doilea remake al unui film vechi de 60 de ani și nu tocmai de succes, nici chiar cu Ronald Reagan în rol principal
  Sancțiunile SUA contra gazelor rusești, al doilea remake al unui film vechi de 60 de ani și nu tocmai de succes, nici chiar cu Ronald Reagan în rol principal
  26 iun 2018

  SUA, dar și destule state europene, în special din Europa Centrală și de Est, cum ar fi Polonia, văd proiectul gazoductului Nord Stream 2 al Gazprom nu ca pe unul comercial, ci ca pe o investiție politică a Rusiei lui Vladimir Putin. Una menită nu doar să sporească dependența Europei față de gazele rusești, ci mai ales să submineze veniturile bugetare ale regimului pro-euroatlantic al Ucrainei, cu care Kremlinul se află în conflict de la anexarea peninsulei Crimea în 2014.

 • Ca de la cer la pământ!
  Ca de la cer la pământ!
  22 iun 2018

  Săptămâna trecută m-am întors din Antalya. Este bine știut printre cei care se ocupă cu turismul faptul că nu zbor, dar în schimb merg foarte mult cu mașina. Acest dezavantaj are, totuși, și un avantaj: acela de a putea vizita liber orice este nevoie. Te poți opri din stațiune în stațiune și din hotel în hotel, poți vedea fiecare plajă și fiecare terasă, dacă e nevoie.