Banca Mondială a dezvăluit o nouă metodologie pentru evaluarea climatului de afaceri în până la 180 de țări

Banca Mondială a dezvăluit o nouă metodologie pentru evaluarea climatului de afaceri în până la 180 de țări
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mai 2023

Banca Mondială a dezvăluit o nouă metodologie și măsuri de protecție îmbunătățite pentru evaluarea climatului de afaceri în până la 180 de țări, după ce dezvăluirile jenante ale neregulilor în materie de date și favoritismul față de China au forțat-o să-și anuleze clasamentul emblematic în urmă cu doi ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Banca și-a anulat clasamentul ”Doing Business” în septembrie 2021, invocând audituri interne și o anchetă independentă, care a constatat că liderii înalți ai Băncii Mondiale au făcut presiuni asupra personalului pentru a modifica datele în favoarea Chinei, scrie News.ro.

Jack Ma a acceptat un post într-o universitate japoneză CITEȘTE ȘI Jack Ma a acceptat un post într-o universitate japoneză

Aceasta a citat nereguli legate de date care au îmbunătățit, de asemenea, clasamentele altor țări, inclusiv Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Azerbaidjan.

O ediție pilot a noii serii anuale de înlocuire, numită ”Business Ready”, va fi publicată în primăvara anului 2024, acoperind un grup inițial de 54 de economii din Asia, America Latină, Europa, Orientul Mijlociu și Africa Subsahariană, a spus banca.

Mai multe țări vor fi adăugate în următorii doi ani, pe măsură ce banca își perfecționează metodologia și intensifică noul proiect, care își propune să ajute țările să atragă investiții și să stimuleze locurile de muncă și productivitatea pentru a accelera dezvoltarea.

”Business Ready... reflectă o abordare mai echilibrată și mai transparentă pentru evaluarea climatului de afaceri și investiții al unei țări”, a spus banca într-un comunicat.

Economistul-șef al Băncii Mondiale, Indermit Gill, a spus că noua abordare a permis ”o măsură mai completă și mai precisă a climatului investițional al țărilor”, ceva despre care a spus că este extrem de necesar într-o economie globală în mijlocul unei încetiniri generalizate.

”Business Ready” a fost modelat de recomandările experților Băncii Mondiale, guvernelor, sectorului privat și grupurilor societății civile și include pentru prima dată drepturile lucrătorilor, așa cum sunt definite de Organizația Internațională a Muncii, recunoscând totodată că reglementarea poate avea și aspecte pozitive.

FOTO UiPath continuă recrutările surpriză CITEȘTE ȘI FOTO UiPath continuă recrutările surpriză

”Principalul lucru care a mers prost a fost că integritatea datelor Doing Business a fost compromisă. Principalul punct pentru noi este că trebuie să asigurăm integritatea datelor și avem o abordare foarte cuprinzătoare pentru a face acest lucru”, a declarat pentru Reuters Norman Loayza, directorul Grupului de indicatori al Băncii Mondiale, care conduce proiectul.

TRANSPARENȚA DATELOR

Pentru a asigura o transparență deplină, Loayza a spus că banca va publica toate datele colectate - datele brute, scorurile și calculele utilizate pentru obținerea scorurilor, de la contributorii din sectorul privat, precum și din sondajele întreprinzătorilor, proprietarilor de companii și managerilor.

Banca va pune, de asemenea, la dispoziție instrumentele necesare persoanelor din exterior pentru a reproduce rezultatele evaluărilor datelor.

Dar oficialii Băncii Mondiale încă dezbat dacă să folosească din nou clasamentele climatului de afaceri, care s-au aflat în centrul controversei ”Doing Business” sau să producă un indice general, a spus Loayza, o decizie fiind așteptată înainte de primul raport.

Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism. Numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. Ce salarii se oferă CITEȘTE ȘI Nevoia de muncitori sezonieri se resimte cel mai mult în HoReCa și Turism. Numărul de oferte a crescut cu 25% în aprilie față de începutul anului. Ce salarii se oferă

Loayza a spus că, deși clasamentele au fost criticate pentru că încurajează presiunea politică pentru a încerca să ridice scorurile țărilor, au contribuit, de asemenea, la stimularea a aproape 4.000 de reforme de reglementare în economiile în curs de dezvoltare și dezvoltate, în ultimele două decenii.

El a arătat că noul proiect se concentrează pe 10 subiecte care acoperă ciclul de viață al unei firme, inclusiv intrarea în afaceri, serviciile de utilități, munca, soluționarea disputelor, concurența pe piață, impozitarea și insolvența, o altă mișcare care vizează abordarea criticilor aduse produsului anterior.

”Luăm în considerare nu numai perspectiva antreprenorului privat, ci și perspectiva lucrătorilor, consumatorilor și a altor participanți la piață”, a explicat el, invocând includerea unor factori precum siguranța lucrătorilor, sustenabilitatea mediului și concurența pe piață.

Pentru a prezenta noua abordare, banca a publicat două documente cheie: un manual și un ghid pentru afaceri, care specifică protocoale și garanții detaliate, inclusiv modul în care banca interacționează cu guvernele și liniile de aprobare, precum și un manual de metodologie cu privire la indicatorii și scorul acesteia. metodologie.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca mondială
afaceri