Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 13 sep 2021

Dacris, companie românească de office supplies, este cel mai nou membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite - o rețea internațională de peste 13.000 de companii și 3.000 de participanți non business din peste 130 de țări, care se angajează să construiască împreună un viitor durabil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La începutul lunii august, compania a fost acceptată ca membru semnatar al Pactului. Aderarea Dacris s-a produs cumva în mod natural. Încă de la înființare, în 1994, Dacris  a avut o preocupare constantă față de mediu și pentru a asigura continuitate pentru generațiile viitoare.

A început prin a adopta o atitudine eco-friendly în propriile birouri din București, Constanța și Timișoara, iar în scurt timp au implementat facilități „verzi” pentru clienții și partenerii lor din toată țara. De 9 ani de zile, Dacris reciclează în fiecare lună gratuit deșeurile companiilor pe care le au în portofoliu.

Concret, doar prin colectarea de deșeuri de hârtie, între 2012 și 2020, compania Dacris:

  • a salvat 13 000 de copaci;
  • a economisit 1.670 de tone de apă;
  • a stopat eliminarea în atmosferă a 15.000 kg de substanțe poluante;
  • a salvat 13,9 ha de pădure (30 de terenuri de fotbal);
  • a întors de la groapa de gunoi peste 65 de tone de deșeuri de tonere.

„O afacere sustenabilă începe cu un sistem de valori sănătos și grijă continuă pentru cei din jur. Ne mândrim cu faptul că, pentru noi, a avea grijă de mediu, este mai mult decât o strategie de marketing. Este o realitate și am fost pionieri în zona de business verde încă de dinainte să fie la modă. Sunt mândră că pot spune asta în numele întregii echipei Dacris, cu care am mers la împăduriri și reîmpăduriri în ultimii ani, care colectează selectiv deșeuri de foarte mult timp, ai cărei membrii au grijă să nu arunce niciodată la gunoi hârtia pe care nu o mai folosesc sau să scoată laptopurile din priză atunci când sunt suficient încărcate. Aparent sunt gesturi mici, dar prin ele am determinat o schimbare în comportamentul acestor oameni și putem spune astăzi că fiecare coleg din Dacris este «verde». Că tot vorbim despre «să fim schimbarea pe care vrem să o vedem în lume». Ne bucurăm că partenerii noștri de business împărtășesc aceleași valori în culturile lor organizaționale și că ne uităm împreună spre un viitor în care grija față de mediu și față de cei din jur va deveni esențială, alături de cei 7 ani de acasă”, spune Lidia Fați, co-founder, Head of Strategy and New Markets Dacris.

Pactul Global al Organizației Națiunilor Unite este cea mai mare inițiativă de dezvoltare durabilă din lume, din care fac parte exclusiv organizații care își desfășoară activitățile în moduri care îndeplinesc responsabilitățile fundamentale în domeniile drepturilor omului, muncii, mediului și anticorupției și care adoptă aceleași valori și principii. În România, mai fac parte din aceasta inițiativă alte 14 organizații din zone de business diferite.

Cele 10 Principii ale Pactului Global al Națiunilor Unite sunt derivate din: Declarația Universală a Drepturilor Omului, Declarația Organizației Internaționale a Muncii privind principiile și drepturile fundamentale la locul de muncă, Declarația de la Rio privind mediul și dezvoltarea și Convenția Organizației Națiunilor Unite împotriva corupției.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

Compania Dacris a fost înființată în 1994, de către Lidia, Dan și Claudiu Fați.

Dacris importă și distribuie brandurile Pilot, Double A, Fellows Casio, Notte, Tarifold, Bi-Silque, Toy Color, precum și 3M, HP, Canon, Dyson, Lenovo și multe altele.

Peste 250 de angajați lucrează pentru Dacris în sediul din București și sucursalele din Constanța, Timișoara, Ploiești, Cluj-Napoca, Sibiu, Brașov, Bacău, Craiova și Iași.

Grupul de firme Dacris oferă servicii complete și produse pentru spații de lucru, atât articole de birou, cât și articole de curățenie, IT, protocol, cadouri, mobilier pentru birouri și scoli, dar și consumabile. În componența grupului se află și firma Dacris Prod Constanța, care este o tipografie, dar și Echoplus din Timișoara, care importă și vinde consumabile pentru imprimante și copiatoare.

La începutul lunii martie 2021, Dan Fați, CEO-ul companiei, a primit distincția „Professional of the Year” la European Office Products Awards (EOPA),competiție anuală a OPI, cea mai importantă publicație din domeniul office supplies din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacris