Elvețienii decid dacă multinaționalele trebuie să facă mai mult pentru a asigura respectarea drepturilor omului

Elvețienii decid dacă multinaționalele trebuie să facă mai mult pentru a asigura respectarea drepturilor omului
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2020

Elvețienii urmează să decidă prin referendum, duminică, dacă multinaționalele cu sediul în țara lor trebuie să facă mai mult pentru a garanta respectarea drepturilor omului în activitățile lor în străinătate, dar și în cele ale furnizorilor lor și chiar ale partenerilor comerciali, transmite AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Inițiativa ce va fi supusă votului popular în 29 noiembrie, supranumită "multinaționale responsabile", ar introduce obligația ca întreprinderile să verifice și să adopte măsuri pentru prevenirea încălcarea acestor drepturi. Companiile respective ar putea să răspundă în fața tribunalelor elvețiene în cazul unor încălcări.

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, Impetum Group: Firmele nu trebuie să mai spere să revină la ce a fost, pentru că nu se va întâmpla. Schimbare radicală a modelului de business pentru companii ale viitorului CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Andrei Cionca, Impetum Group: Firmele nu trebuie să mai spere să revină la ce a fost, pentru că nu se va întâmpla. Schimbare radicală a modelului de business pentru companii ale viitorului

Susținătorii acestei inițiative au lansat o amplă campanie de afișaj în întreaga țară pentru a-i convinge pe alegători să voteze "da".

Apărătorii inițiativei au multiplicat exemplele, cum ar fi pesticidele interzise de mult timp în Elveția și vândute de compania Syngenta sau poluarea cu microparticule de la o fabrică de ciment a grupului LafargeHolcim în Nigeria.

Un sondaj de opinie efectuat la jumătatea lunii noiembrie de grupul de presă Tamedia indica faptul că 51% din electoratul elvețian ar vota pentru adoptarea acestei inițiative.

Guvernul federal elvețian a recomandat însă respingerea inițiativei, considerând că ea ''merge prea departe'' și că nicio altă țară nu prevede reguli atât de stricte.

viewscnt
Afla mai multe despre
elvetia
multinationale
drepturile omului