Fondatorul Forumului Economic Mondial se va retrage din rolul său executiv, după 50 de ani de activitate

Fondatorul Forumului Economic Mondial se va retrage din rolul său executiv, după 50 de ani de activitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Forumul Economic Mondial a confirmat că fondatorul său Klaus Schwab se retrage din conducerea de zi cu zi a organizației, după o activitate de mai bine de 50 de ani, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Forumul a spus că această mișcare face parte dintr-o strategie multianuală de schimbare a structurii sale de management, transferând guvernanța către un președinte și un consiliu de conducere, scrie News.ro.

Românul Vadaneaux, care a transformat, cu Auchan, platforma fostei uzine Tractorul într-un mare complex imobiliar - recrutat la conducerea unei companii britanice de robotică în construcții CITEȘTE ȘI Românul Vadaneaux, care a transformat, cu Auchan, platforma fostei uzine Tractorul într-un mare complex imobiliar - recrutat la conducerea unei companii britanice de robotică în construcții

Borge Brende este în prezent președinte al WEF. Forumul nu a dezvăluit cine i-ar urma lui Schwab și va deveni fața reuniunii sale anuale de elită din Davos, Elveția.

”Din 2015, Forumul Economic Mondial s-a transformat dintr-o platformă de convocare în principala instituție globală pentru cooperarea public-privată. Ca parte a acestei transformări, organizația a trecut, de asemenea, printr-o evoluție planificată a guvernării de la o organizație gestionată de fondator la una în care un președinte și un consiliu de conducere își asumă responsabilitatea executivă deplină”, a declarat WEF într-un comunicat.

Grupul de reflecție nonprofit a confirmat că Schwab va trece la un rol de președinte al consiliului de administrație.

Acesta a adăugat că consiliul va fi organizat în jurul a patru comitete strategice ”pentru a consolida și mai mult impactul activității noastre”.

WEF a spus că schimbarea conducerii va fi finalizată înainte de următoarea adunare de la Davos din ianuarie 2025.

Planurile lui Schwab au fost anunțate inițial printr-un e-mail adresat personalului, marți, potrivit unui articol al publicației Semafor.

Succesiunea lui Schwab, în vârstă de 86 de ani, a fost sursa multor speculații în ultimii ani, potențialii înlocuitori incluzând copiii săi sau Brende.

Cu toate acestea, organizația nu a oferit informații cu privire la intențiile sale, până acum.

Schwab, un inginer și economist german, a înființat forumul în 1971 și a fost, de asemenea, președinte executiv al acestuia.

FOTO Celebrele autobuze roșii din Londra, pe punctul de a fi schimbate cu unele chinezești electrice CITEȘTE ȘI FOTO Celebrele autobuze roșii din Londra, pe punctul de a fi schimbate cu unele chinezești electrice

Cunoscut pe atunci sub denumirea de European Management Forum, a fost conceput inițial ca un loc pentru liderii de afaceri europeni și oficialii guvernamentali pentru a se reuni și a discuta despre consolidarea competitivității lor cu SUA.

De-a lungul anilor, adunarea sa anuală de la Davos a devenit un eveniment obligatoriu pentru elita globală.

Acesta își propune să aducă împreună lideri mondiali și șefi de afaceri pentru a aborda probleme importante. Întâlnirile cheie de la eveniment au prezentat primele discuții ministeriale dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud și originile diferitelor campanii, cum ar fi o inițiativă globală de sănătate pentru combaterea SIDA, tuberculozei și malariei.

De atunci, s-a confruntat cu critici, totuși, pentru că nu a reușit să reprezinte voci diverse și să facă progrese în probleme globale, cum ar fi schimbările climatice și inegalitatea de bogăție.

În declarația sa, WEF a spus că schimbările structurale ”subliniază continuitatea noastră instituțională în furnizarea unei platforme independente și imparțiale pentru a aborda provocările complexe ale unei lumi interconectate”.

viewscnt
Afla mai multe despre
klaus schwab
forumul economic mondial