Guvernul cedează la proteste și vine cu noi recompense, exact în lunile cu alegeri - Majorări salariale de 10% pentru bugetarii din cultură, funcționarii de la Guvern și Parlament, cât și pentru aleși locali. Decont pentru protecție la calculator

Guvernul cedează la proteste și vine cu noi recompense, exact în lunile cu alegeri - Majorări salariale de 10% pentru bugetarii din cultură, funcționarii de la Guvern și Parlament, cât și pentru aleși locali. Decont pentru protecție la calculator
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

Guvernul pregătește creșteri salariale de 10% față de nivelul lunii decembrie 2023, în două tranșe, respectiv valabile din luna iunie 2024 și luna septembrie 2024 (când au loc alegeri locale și europene, respectiv parlamentare și prezidențiale), pentru bugetarii din domeniile cultură, diplomație, cât și pentru personalul cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul Oficiului Naţional al Registrului Comerţului şi al oficiilor registrului comerţului de pe lângă tribunale, relevă documentul analizat de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Vor beneficia de majorare și angajații din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea Guvernului, ministerelor şi a celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale şi locale, din cele aflate încoordonarea prim-ministrului, precum şi din cele aflate sub controlul Parlamentului, pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului din localități  până la 20.000 de locuitori, respectiv pentru viceprimarii din localități de până în 50.000 locuitori.

Majorările vin pe fondul protestelor recente ale funcționarilor din instituțiile menționate, cât și în contextul apropiatelor alegeri.

DECIZIE Nouă scutire de impozit pentru proprietarii care renovează fațadele clădirilor monument istoric CITEȘTE ȘI DECIZIE Nouă scutire de impozit pentru proprietarii care renovează fațadele clădirilor monument istoric

Astfel, nivelul salariului de bază pentru personalul cuprins în anexele nr. III, IV, VII, VIII, precum și în capitolul VI al anexei nr. V la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare, se majorează cu 10%, față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023, în două tranșe, respectiv cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna iunie 2024 și cu 5% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023 începând cu luna septembrie 2024.

Funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" din aparatul de specialitate al primarului și din instituţiile şi serviciile publice de interes local corespunzătoare Anexei nr.IX, lit.C, pozițiile 21 - 28, pot beneficia, începând cu luna iunie 2024, de majorarea salariului de bază cu până la 10% față de nivelul acordat pentru luna decembrie 2023.

Totodată se prevede ca personalul agențiilor județene pentru protecția mediului și agenției pentru protecția mediului municipiul București să beneficieze de salarizare corespunzătoare funcțiilor publice de stat prevăzute la nivelul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

VIDEO Bătaie în Parlament între doi deputați, ambii foști miniștri. Florin Roman spune că Dan Vîlceanu l-a agresat. Momentul conflictului CITEȘTE ȘI VIDEO Bătaie în Parlament între doi deputați, ambii foști miniștri. Florin Roman spune că Dan Vîlceanu l-a agresat. Momentul conflictului

Proiectul dă și posibilitatea angajatorilor de a putea deconta lucrătorilor care folosesc în mod obişnuit un echipament cu ecran de vizualizare pe o durată semnificativă a timpului normal de lucru, achiziția de dispozitive de corecţie speciale, în limita sumei de 500 lei/persoană.

Lucrătorii din cadrul autorităților și instituțiilor publice beneficiază de dreptul prevăzut în baza rezultatelor examenului oftalmologic, care atestă faptul că pentru desfășurarea activității este necesară folosirea de dispozitive de corecție speciale, respectiv că este necesară modificarea celor utilizate la momentul examinării.

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
majorare
salarii
10%
cultură
funcționari
parlament
viceprimari