Fostul președinte sud-coreean Lee Myung-bak, condamnat în apel la 17 ani de închisoare

Fostul președinte sud-coreean Lee Myung-bak, condamnat în apel la 17 ani de închisoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2020

Fostul președinte sud-coreean Lee Myung-bak a fost plasat în detenție, miercuri, după condamnarea sa în apel la 17 ani de închisoare pentru corupție, transmit AFP și Yonhap.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aflat la putere între 2008 și 2013, Lee Myung-bak (78 de ani) a stat pentru scurt timp în închisoare în 2018, după ce fusese condamnat la 15 ani de închisoare și o amendă de 13 miliarde de woni (10 milioane de euro) pentru corupție și deturnare de fonduri, scrie Agerpres.

Insulele Cayman și SUA detronează Elveția în clasamentul opacității financiare CITEȘTE ȘI Insulele Cayman și SUA detronează Elveția în clasamentul opacității financiare

La puțin timp după întemnițare, Lee a fost eliberat pe cauțiune și a contestat în apel condamnarea sa.

El a fost găsit vinovat de însușire necuvenită de fonduri de la grupul Samsung în schimbul acordării unei grațieri președintelui concernului sud-coreean Lee Kun-hee, care fusese condamnat pentru evaziune fiscală.

La finalul unei audieri desfășurate miercuri, un tribunal din Seul l-a condamnat pe fostul șef al statului la o pedeapsă mai grea, respectiv 17 ani, față de 15 ani în instanța inferioară.

viewscnt
Afla mai multe despre
lee myung-bak
închisoare
coruptie