Glovo, amendă de 57 milioane euro în Spania

Glovo, amendă de 57 milioane euro în Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 ian 2023

Glovo a primit o amendă de încă 57 milioane de euro în Spania pentru încălcarea legii privind angajarea curierilor, potrivit Reuters, care citează o sursă ce cunoaște situația.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Așa-numita „Rider Law” din Spania a intrat în vigoare în august 2021 și impune platformelor de livrări de mâncare să acorde curierilor contracte de muncă formale, conform El Diario, care a relatat prima dată despre situație, arată StartUp Cafe.

Puterea continuă programul ”Pentru unii se poate”: După ce le-au fost majorate salariile anul trecut, primarilor și șefilor de CJ li se dublează acum sporul de ”proiecte europene” din bani de la buget CITEȘTE ȘI Puterea continuă programul ”Pentru unii se poate”: După ce le-au fost majorate salariile anul trecut, primarilor și șefilor de CJ li se dublează acum sporul de ”proiecte europene” din bani de la buget

Acum, Glovo, cu sediul la Barcelona, susține că va contesta amenda primită de la Inspecția Muncii din Spania, care ar fi aplicat sancțiunea în urma unor controale efectuate înainte de intrarea în vigoare a legii privind noile contracte de muncă ale curierilor.

Inspecția Muncii susține că neregulile la Glovo Spania au început în 2019 și au afectat 7.800 de lucrători care nu au fost angajați corespunzător sau nu aveau permise de muncă adecvate, deoarece erau cetățeni străini.

În septembrie 2022, Glovo a mai primit o amendă de 79 de milioane de euro în Spania pentru încălcarea Rider Law.

Acum, odată cu amenda recent primită, platforma de livrări de mâncare fondată în 2015 la Barcelona ajunge la amenzi totale de peste 200 de milioane de euro, arată TechCrunch. 

Pe 13 ianuarie Victor Răcariu a demisionat din poziția de Regional Managing Director al startup-ului spaniol Glovo, care a intrat în România în mai 2018, operațiune anunțată în premieră de Profit.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
glovo
amenda
spania