Iranul va cumpăra avioane de luptă Su-35 din Rusia

Iranul va cumpăra avioane de luptă Su-35 din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mar 2023

Iranul a ajuns la un acord pentru a cumpăra avioane de vânătoare avansate Su-35 din Rusia, a anunțat presa de stat iraniană, ceea ce ar marca extinderea cooperării militare bilaterale în virtutea căreia Moscova a putut folosi drone de fabricație iraniană în războiul din Ucraina, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

"Avioanele de luptă Suhoi-35 sunt acceptabile din punct de vedere tehnic pentru Iran și Iranul a finalizat un contract pentru achiziționarea lor", a anunțat postul de televiziune IRIB, citând misiunea Iranului la ONU.

Elon Musk vrea să construiască un oraș în Texas CITEȘTE ȘI Elon Musk vrea să construiască un oraș în Texas

Din partea Rusiei nu există nicio confirmare a acordului, ale cărui detalii nu au fost dezvăluite, scrie News.ro.

Sursa iraniană a mai spuns că Teheranul s-a interesat, de asemenea, de cumpărarea de avioane militare de la alte câteva țări, neidentificate.

Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, la Teheran, în iulie anul trecut, subliniind legăturile lor mai strânse în fața presiunilor occidentale privind războiul din Ucraina.

Iranul a recunoscut că a trimis drone către Rusia, dar spune că acestea au fost livrate înainte de invazia Moscovei din Ucraina. Pe de altă parte, Moscova neagă faptul că forțele sale folosesc drone de fabricație iraniană în Ucraina, deși multe au fost doborâte și recuperate acolo.

Forțele aeriene ale Iranului au doar câteva zeci de avioane de atac: avioane rusești, precum și modele americane învechite, achiziționate înainte de Revoluția iraniană din 1979.

În 2018, Iranul a declarat că a început producția avionului de vânătoare Kowsar, proiectat la nivel local, pentru a fi folosit în forțele sale aeriene. Unii experți militari consideră că avionul este o copie fidelă a unui F-5 produs pentru prima dată în Statele Unite în anii 1960.

viewscnt
Afla mai multe despre
iran
suhoi
rusia