Kim Jong Un face apel la "accelerarea pregătirilor de război"

Kim Jong Un face apel la "accelerarea pregătirilor de război"
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 dec 2023

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a cerut țării sale să "accelereze pregătirile de război", inclusiv programul său de înarmare nucleară, din cauza "situației politice și militare grave" provocate, în opinia sa, de "manevrele de confruntare" ale SUA și ale aliaților săi, a relatat presa de stat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În timpul reuniunii plenare a comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea, punctul culminant anual al partidului unic de guvernământ din Coreea de Nord, Kim Jong Un a ordonat "Armatei Populare, industriei de muniții, sectorului armelor nucleare și celui al apărării civile să accelereze pregătirile de război", a relatat agenția oficială de presă KCNA.

Gaston Glock, magnatul care a dat numele celebrului pistol, a murit CITEȘTE ȘI Gaston Glock, magnatul care a dat numele celebrului pistol, a murit

Liderul a făcut acest apel din cauza "gravei situații politice și militare din peninsula coreeană, care a atins un punct extrem", a adăugat KCNA, referindu-se la "manevrele de confruntare ale SUA și ale forțelor sale vasale fără precedent în istorie", scrie News.ro.

Coreea de Nord a efectuat în acest an un număr record de teste cu rachete balistice, încălcând numeroase rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU. În 2023, ea și-a înscris în Constituția sa statutul de putere nucleară, a lansat cu succes un satelit militar de spionaj și a testat de asemenea cu succes Hwasong-18, cea mai puternică rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din arsenalul său, capabilă să atingă Statele Unite.

La rândul lor, Statele Unite, Coreea de Sud și Japonia și-au intensificat cooperarea militară, activând un sistem de schimb de date în timp real privind lansările de rachete nord-coreene și intensificând manevrele militare comune în regiune.

În ultimele luni, forțele armate americane au trimis în Coreea de Sud submarinul cu propulsie nucleară USS Missouri, portavionul USS Ronald Reagan și un bombardier strategic B-52, provocând de fiecare dată furia Coreei de Nord.

Phenianul vede manevrele militare de la ușa sa ca pe o repetiție pentru o viitoare invazie a teritoriului său și consideră de mult timp testele sale cu rachete drept "contramăsuri" necesare.

Anul trecut, Coreea de Nord a anunțat, de asemenea, o nouă doctrină care face ca statutul său de putere nucleară să fie "ireversibil", pe care regimul îl consideră esențial pentru a-și asigura supraviețuirea.

Germania a exportat mai multe arme decât oricând până acum CITEȘTE ȘI Germania a exportat mai multe arme decât oricând până acum

Seulul și Washingtonul au avertizat că orice atac nuclear nord-coreean ar duce la represalii și la distrugerea regimului lui Kim Jong Un.

"Dacă Coreea de Nord face ceva nesăbuit care distruge pacea, tot ceea ce o așteaptă este o distrugere îngrozitoare", a avertizat ministrul sud-coreean al apărării Shin Won-sik la 14 decembrie.

Sprijinită invariabil de China, țara s-a apropiat recent și de Rusia. Potrivit KCNA, la reuniunea de partid, Kim Jong Un a cerut "extinderea și dezvoltarea relațiilor de cooperare strategică cu țările independente și anti-imperialiste".

viewscnt
Afla mai multe despre
kim jong un
razboi