Messi, Pique, Rubiales și Ceferin - suspectați de tentativă de deturnare de fonduri

Messi, Pique, Rubiales și Ceferin - suspectați de tentativă de deturnare de fonduri
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2024

Lionel Messi și Gerard Piqué i-ar fi cerut lui Luis Rubiales, în timpul pandemiei Covid 19, să găsească o soluție cu președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a compensa pierderile salariale cauzate de Covid, potrivit dezvăluirilor The Objective, informează L'Equipe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

The Objective, din Spania, a publicat o serie de conversații scrise și vocale care ar fi provenit din telefonul fostului președinte al Federației Spaniole de Fotbal (RFEF), Luis Rubiales, și care ar putea indica o tentativă de deturnare a fondurilor UEFA destinate inițial RFEF și un presupus trafic de influență, scrie News.ro.

CONFIRMARE DOCUMENT Noua formulă de calcul al salariului minim CITEȘTE ȘI CONFIRMARE DOCUMENT Noua formulă de calcul al salariului minim

Documentele arată că, la cererea lui Lionel Messi și Gerard Piqué, Rubiales, care era în funcție la acea vreme, l-a contactat pe președintele UEFA, Aleksander Ceferin, pentru a găsi o soluție de compensare a jucătorilor pentru reducerile salariale provocate de pandemia Covid 19, în 2020.

Primele conversații ar data din 2 aprilie 2020. Piqué i-ar fi spus lui Rubiales despre îngrijorarea lui Messi în legătură cu reducerea drastică a salariilor propusă de Barcelona pentru a compensa pierderile generate de criza sanitară. Acționând ca intermediar, președintele federației l-a contactat apoi, o oră mai târziu, pe Ceferin pentru a-i sugera să "folosească fondurile UEFA destinate RFEF" pentru a-i compensa pe Messi și pe anumiți jucători pentru pierderile financiare suferite.

"Este important pentru noi să îi avem pe Messi și pe ceilalți alături de noi", a spus Rubiales, potrivit The Objective. "Nu trebuie să investim niciun ban. Tot ce trebuie să facem este să schimbăm destinația și să continuăm să dăm bani cluburilor tinere..." Apoi i-a spus lui Ceferin: "Singurul lucru pe care mi l-au spus (Piqué și Messi) este: 'Vă rog, nimeni nu trebuie să știe despre ce vorbim, pentru că, dacă oamenii află, ne vor ucide'. Ei sunt foarte atenți ca nimeni să nu știe că vor banii pe care i-au pierdut. Sunt îngrijorați de asta. Trebuie să rămână confidențial."

Președintele UEFA l-ar fi liniștit apoi și l-ar fi asigurat că "nici măcar câinele [său] nu va afla".

În urma acestui schimb de replici, Rubiales ar fi discutat la telefon cu Messi și Piqué de trei ori, timp în care, potrivit The Objective, au elaborat un plan pe care i l-ar fi prezentat lui Ceferin pentru a compensa pierderile suferite de jucători.

În zilele următoare, în urma diferitelor discuții între Rubiales și Ceferin, propunerea a fost prezentată președintelui UEFA la 6 aprilie. Totuși, rămâne de văzut dacă această propunere a fost în cele din urmă acceptată și dacă jucătorii au fost compensați pentru pierderile salariale.

viewscnt
Afla mai multe despre
messi
pique
deturnare de fonduri