Milionari, companii și angajați părăsesc Londra

Perspective   
Milionari, companii și angajați părăsesc Londra

Londra, multă vreme inima economică și culturală a Marii Britanii, traversează o perioadă dificilă.

Un nou regim fiscal care vizează statutul de ”non-dom” a determinat plecarea a circa 10.000 de milionari în 2024.

Urmărește-ne și pe Google News
Sunt dezamăgit, dar nu am terminat-o cu Putin, declară Trump. NATO nu mai este o alianță „învechită”. Liderul SUA susține principiul apărării colective CITEȘTE ȘI Sunt dezamăgit, dar nu am terminat-o cu Putin, declară Trump. NATO nu mai este o alianță „învechită”. Liderul SUA susține principiul apărării colective

În același timp, costurile ridicate de trai și reevaluarea stilului de viață post-pandemie au dus la un exod al forței de muncă, arată CNBC.

Tot mai multe companii britanice aleg să se listeze în străinătate, iar cartierele financiare tradiționale, precum City sau Canary Wharf, și-au pierdut din efervescență, afirmă Bill Blain, strateg de piață și fost bancher de investiții. El dă vina pe suprareglementare, instabilitatea politică și impactul Brexitului asupra imaginii internaționale a Regatului Unit, scrie News.ro.

Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, invitat permanent la Prima Sport CITEȘTE ȘI Andrei Nicolescu, președintele lui Dinamo, invitat permanent la Prima Sport

Totuși, analiștii spun că nu este vorba de un colaps, ci mai degrabă de o perioadă de ajustare. Barret Kupelian, economist-șef la PwC, subliniază că Londra își păstrează atuuri-cheie precum statul de drept, infrastructura, diversitatea, fusul orar și calitatea reglementării. El afirmă că serviciile de afaceri contribuie puternic la exporturi, iar sectorul financiar se adaptează contextului global.

Un raport PwC arată că, deși Londra va înregistra o creștere economică solidă în 2025, orașul stă mai slab decât alte mari orașe britanice la capitole precum accesibilitatea locuințelor sau infrastructura de transport.

viewscnt
Afla mai multe despre
londra
marea britanie