Un studiu prevede că toți japonezii vor avea același nume de familie peste 500 de ani

Un studiu prevede că toți japonezii vor avea același nume de familie peste 500 de ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 apr 2024

Un studiu condus de Universitatea Tohoku (nordul Japoniei) prevede că, până în anul 2500, toți japonezii vor purta numele de familie "Sato", în prezent cel mai des întâlnit nume de familie din țara asiatică, din cauza tendinței actuale de scădere demografică și a reglementărilor civile în vigoare, relatează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

'Sato' este cel mai răspândit nume de familie în rândul japonezilor, iar în 2023 era purtat de 1,5% din populația japoneză, potrivit estimărilor unui studiu condus de profesorul Hiroshi Yoshida de la Centrul de cercetare socială și economică privind îmbătrânirea, din cadrul universității menționate, scrie Agerpres.

VIDEO Profit Health.forum - Sănătatea și farmaceutica, o industrie a gulerelor albe într-un mediu total ostil. Ciolacu, în vizită secretă la un spital de urgență. Mesaj dinspre mediul de business: Cine ne oprește să facem reformă? Hai s-o facem! CITEȘTE ȘI VIDEO Profit Health.forum - Sănătatea și farmaceutica, o industrie a gulerelor albe într-un mediu total ostil. Ciolacu, în vizită secretă la un spital de urgență. Mesaj dinspre mediul de business: Cine ne oprește să facem reformă? Hai s-o facem!

Acesta estimează că numărul persoanelor cu numele de familie Sato a crescut de 1,0083 ori în ultimii ani și face o previziune cu privire la evoluția acestui număr, având în vedere tendințele demografice de îmbătrânire rapidă și de scădere a ratei natalității, care duc la o pierdere netă continuă a populației.

Studiul său ia în considerare și legea japoneză care prevede că, la momentul căsătoriei, soțul și soția trebuie să adopte același nume de familie, fie al lui, fie al ei. În Japonia, se folosește un singur nume de familie și un singur prenume.

Pe baza acestor factori, Yoshida estimează că în anul 2446, jumătate din populația japoneză va avea numele de familie "Sato" și că până în 2531 toți japonezii vor avea același nume de familie.

Studiul a fost făcut public pe fondul dezbaterii în curs de desfășurare în Japonia cu privire la reglementările civile menționate privind numele de familie. Numeroase voci, inclusiv unele din partidul de guvernământ, cer ca soții și soțiile să își poată păstra numele de familie după căsătorie, sau chiar să aibă două nume de familie, așa cum se întâmplă în țări precum Spania.

Autorii raportului au încercat să "ilustreze cu cifre problema separării selective a numelor de familie în căsătorii", a declarat Yoshida. ''Dacă numele de familie al tuturor este 'Sato san' ('domnul sau doamna Sato'), nu va exista altă opțiune decât să se folosească doar prenumele pentru a se identifica. Acesta nu ar fi un scenariu ideal'', a declarat profesorul, pentru presa locală.

viewscnt
Afla mai multe despre
japonia
nume