Compania rusă controlată de stat Gazprom a înregistrat pierderi nete de 1.076 miliarde de ruble (12,89 miliarde de dolari) în 2024.
Indicele celor mai tranzacționate titluri românești câștigă 3 sferturi de procent, catalizat de acțiunea-fanion care a marcat ultimele decenii ale pieței locale.
Rețeaua de criminalitate cibernetică Babuk susține că ar fi spart din nou, ieri, sistemul companiei franceze de telecomunicații Orange și că ar fi furat „toate informațiile legate de orange.com și orange.ro din România”, amenințând că va publica 1TB de date "dacă nu vor să negocieze cu noi”.
Pepsico a semnat un acord pentru cumpărarea mărcii de băuturi prebiotice Poppi.
Bulgaria a fost selectată, dintre statele din Balcani, pentru a găzdui una dintre cele șase noi fabrici AI din Europa.
Președintele Foxconn, renumita companie care produce telefoanele iPhone, a anunțat în cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor financiare că este pe punctul de a semna contracte „de design și producție” cu doi clienți japonezi. Anunțul vine la scurt timp după discuțiile eșuate pe marginea unei achiziții de acțiuni Nissan.
China și SUA concurează pentru a dezvolta prima centrală nucleară pe bază de fuziune la scară industrială, un sector estimat la peste 1 trilion de dolari până în 2050. Deși SUA a fost lider decenii la rând, China recuperează rapid, investind dublu față de americani și construind reactoare la o viteză record, transmite CNBC.
Potrivit datelor consultate de Financial Times, indicele S&P Global Clean Energy Transition, un barometru care urmărește performanța marilor companii de ”energie curată”, a scăzut cu 16% în ultimele 12 luni. În prezent, acțiunile sunt la un nivel înregistrat în urmă cu cinci ani, înainte de ceea ce FT a descris ca “frenezia ecologică”, o perioadă în care guvernele și companiile au anunțat și au adoptat mai multe obiective și măsuri ecologice.
Așa cum dictează istoria, fiecare început de an vine la pachet cu anumite incertitudini. Este un parcurs firesc, cu atât mai mult cu cât 2024 ne-a pus în scenă mai multe elemente la nivel politic, social și economic, ce au destabilizat o balanță al cărei echilibru este dificil de atins. Un segment important, care menține regulile economice la un nivel dinamic, este cel imobiliar. Mulți specialiști aduc în discuție o etapă crucială pentru piața imobiliară europeană, aflată într-un proces de redresare și transformare. Pe lângă perspectivele optimiste, există și riscuri normale, precum inflația, creșterea costurilor de construcție și incertitudinile geopolitice.
Președintele american Donald Trump a menționat concesiile teritoriale pe care le-ar putea face Kievul și controlul asupra centralei nucleare Zaporojie printre subiectele pe care le va aborda în discuția telefonică de marți cu președintele rus Vladimir Putin asupra încheierii războiului din Ucraina, transmite Reuters.