Revenirea vremii răcoroase a majorat cu aproape 50% prețul gazelor tranzacționate pe cea mai importantă piață autohtonă, cea pentru ziua următoare, operată de Bursa Română de Mărfuri (BRM), și a stopat pentru moment procesul de înmagazinare gaze, care începuse în anumite depozite odată cu sosirea zilelor călduroase. În plus, au fost reluate importurile pentru acoperirea consumului intern, România redevenind importator net de gaze, conform datelor analizate de Profit.ro.
Lanțul de restaurante La Plăcinte, care mai operează astăzi 4 unități în București, a intrat în insolvență, la propria cerere, având în 2023, ultimul an raportat, datorii totale de aproape 10 milioane lei, fără obligații neachitate către ANAF.
Gigantul tehnologic chinez Baidu a anunțat lansarea a două noi modele de inteligență artificială, inclusiv unul axat pe raționament, destinat să concureze cu modelul DeepSeek R1, transmite CNBC.
Compania rusă controlată de stat Gazprom a înregistrat pierderi nete de 1.076 miliarde de ruble (12,89 miliarde de dolari) în 2024.
Indicele celor mai tranzacționate titluri românești câștigă 3 sferturi de procent, catalizat de acțiunea-fanion care a marcat ultimele decenii ale pieței locale.
Rețeaua de criminalitate cibernetică Babuk susține că ar fi spart din nou, ieri, sistemul companiei franceze de telecomunicații Orange și că ar fi furat „toate informațiile legate de orange.com și orange.ro din România”, amenințând că va publica 1TB de date "dacă nu vor să negocieze cu noi”.
Pepsico a semnat un acord pentru cumpărarea mărcii de băuturi prebiotice Poppi.
Bulgaria a fost selectată, dintre statele din Balcani, pentru a găzdui una dintre cele șase noi fabrici AI din Europa.
Președintele Foxconn, renumita companie care produce telefoanele iPhone, a anunțat în cadrul evenimentului de prezentare a rezultatelor financiare că este pe punctul de a semna contracte „de design și producție” cu doi clienți japonezi. Anunțul vine la scurt timp după discuțiile eșuate pe marginea unei achiziții de acțiuni Nissan.
China și SUA concurează pentru a dezvolta prima centrală nucleară pe bază de fuziune la scară industrială, un sector estimat la peste 1 trilion de dolari până în 2050. Deși SUA a fost lider decenii la rând, China recuperează rapid, investind dublu față de americani și construind reactoare la o viteză record, transmite CNBC.