Acord de peste 3,7 miliarde de dolari între J&J și Arrowhead Pharmaceuticals, pentru dezvoltarea unui medicament de tratare a hepatitei B

Acord de peste 3,7 miliarde de dolari între J&J și Arrowhead Pharmaceuticals, pentru dezvoltarea unui medicament de tratare a hepatitei B
scris 5 oct 2018

Johnson&Johnson (J&J) va dezvolta și comercializa un medicament al Arrowhead Pharmaceuticals pentru inactivarea genei hepatitei B și va cumpăra o participație minoritară la companie, într-un acord de peste 3,7 miliarde de dolari, informație care a dus la creșterea titlurilor acesteia cu 20%, transmite Reuters.

În cadrul acordului, Janssen Pharmaceuticals, divizie a J&J, va obține licență mondială pentru medicamentul ARO-HBV al companiei Arrowhead, din California, și opțiunea de a colabora la maximum trei medicamente noi care folosesc tehnologia de inactivare a genelor (RNAi), arată news.ro.

Investiția J&J survine la o lună după ce Arrowhead a publicat date dintr-un studiu clinic referitor la ARO-HBV, considerat revoluționar de către analiști, care au mai spus că această companie are capacitatea să dezvolte un tratament funcțional pentru hepatita B.

Companiile europene ar putea plăti taxe de până la 18 miliarde de dolari, dacă Marea Britanie părăsește UE fără un acord CITEȘTE ȘI Companiile europene ar putea plăti taxe de până la 18 miliarde de dolari, dacă Marea Britanie părăsește UE fără un acord

În luna august, în Statele Unite a fost acordată prima aprobare pentru un medicament RNAi, Onpattro, produs de Alnylam Pharmaceuticals, care a confirmat clasa medicamentelor de inactivare a genelor ca fiind noua frontieră în domeniul medicinei.

J&J va investi 75 de milioane de dolari în acțiuni Arrowhead, la prețul de 23 de dolari pe acțiune, care este cu 24% mai mare față de nivelul atins de acestea la închiderea tranzacțiilor de miercuri. Arrowhead va primi în avans o sumă de 175 de milioane de dolari, a arătat compania într-un comunicat.

Arrowhead va mai primi până la 1,6 miliarde de dolari, în mai multe tranșe, pentru licența în domeniul hepatitei B, și circa 1,9 miliarde de dolari sub formă de opțiuni și plăți eșalonate, pentru alte trei medicamente.

Vânzările de medicamente au crescut în România. Principalii jucători CITEȘTE ȘI Vânzările de medicamente au crescut în România. Principalii jucători

Tehnologia Arrowhead pentru medicamentele de tipul RNAi tratează bolile prin țintirea și inactivarea materialului genetic specific, blocând astfel producția proteinelor care provoacă boala.

Hepatita B afectează un număr estimat de 257 de milioane de dolari, fiind o infecție virală care pune viața în pericol prin atacarea ficatului, pacienții riscând să moară din cauza cirozei și a cancerului de ficat.

viewscnt
Afla mai multe despre
johnson
medicamente