CONFIRMARE Tranzacție: Polonezii de la R22 cumpără Găzduire Web, controlată de fondul de investiții gestionat local de Andrei Siminel, și încă 2 firme cu peste 5 milioane euro și țintesc o cotă de 30% pe piața de hosting din România

CONFIRMARE Tranzacție: Polonezii de la R22 cumpără Găzduire Web, controlată de fondul de investiții gestionat local de Andrei Siminel, și încă 2 firme cu peste 5 milioane euro și țintesc o cotă de 30% pe piața de hosting din România
scris 28 sep 2018

Compania poloneză R22, în cazul căreia Profit.ro a anunțat recent că a cumpărat firma românească de hosting Găzduire Web, care operează platforma gazduire.ro, de la fondul de investiții Broadhurst, pentru 1,1 milioane de euro, a preluat două noi firme românești, care operează sub mărcile mxHost și xServers. Prin semnarea celor trei achiziții, în valoare totală de 5,3 milioane de euro, R22 atinge în România o cotă de piață de 15%.

R22 anunță achiziția celor două firme. Pentru mxHost a fost preluată însă doar o participație de 60%, a precizat pentru Profit.ro Doru Chiruță, cel care până la momentul finalizării tranzacției controlează integral firma Net Design, care operează acest brand.

Cum a anunțat anterior Profit.ro, R22 intenționează să semneze noi achiziții cu care să ocupe poziția de lider de piață al României și să-și crească cota de piață la 20% până la sfârșitul anului, iar ulterior să depășească 30%.

Combinate, mxHost (firma Net Design), xServers (firma Web Class) și Găzduire Web au circa 30.000 de clienți și peste 50.000 de domenii în administrare.

Profit.ro anunțase anterior că R22 are deja acorduri pentru a investi în alte două firme românești și că polonezii vor ajunge astfel la un portofoliu de circa 30.000 de clienți și aproximativ 50.000 de domenii.

EXCLUSIV Orange România va prelua licența 2K Telecom pentru internet de bandă largă. ANCOM analizează operațiunea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange România va prelua licența 2K Telecom pentru internet de bandă largă. ANCOM analizează operațiunea

Argumentul este că piața din România este una cu creștere rapidă și cu un ritm previzibil pentru viitor, fiind cu circa 5 ani în urma Poloniei.

Actualii proprietari ai Găzduire Web sunt fondul de investiții Broadhurst și subsidiara locală a acestuia, Romarta, condusă de la București de omul de afaceri Andrei Siminel, printre cei mai mari proprietari de spații stradale din Capitală și având la nivel național peste 300 de magazine.

EXCLUSIV Poșta se modernizează. Compania se va dota cu imprimante de mare viteză și va introduce în sfârșit posibilitatea plății prin card CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta se modernizează. Compania se va dota cu imprimante de mare viteză și va introduce în sfârșit posibilitatea plății prin card

Omul de afaceri Andrei Siminel este șeful operațiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH), care administrează, printre altele, și fondul de investiții Broadhurst.

Găzduire Web va fi cumpărată de polonezi prin subsidiara H88 Hosting.

Web Class, înființată în decembrie 2015, este controlată de Claudiu Măciuneanu, anterior Project Manager la Ilink, anul trecut cu afaceri de 784.487 lei și un profit net de 214.933 lei.

Net Design, înființată în 2004, este controlată de Doru Chiruță, anul trecut cu afaceri de 4,4 milioane lei și un profit net de 1,2 milioane lei.

Compania poloneză de hosting este listată pe bursa de la Varșovia.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
r22
gazduire
hosting
achiztie