Acționarii Băncii Transilvania au reales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani

Acționarii Băncii Transilvania au reales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 apr 2018

Banca Transilvania (simbol bursier TLV), a doua cea mai mare bancă din România, a anunțat joi că acționarii săi au reales Consiliul de Administrație pentru următorii patru ani, iar Horia Ciorcilă a primit al cincilea mandat pentru funcția de președinte al board-ului.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

”Horia Ciorcilă, fondator BT și președinte al Consiliului de Administrație din anul 2002, a primit al cincilea mandat consecutiv pentru această funcție. De asemenea, cei șase membri CA au obținut un nou mandat din partea acționarilor”, a anunțat joi banca.

Componența Consiliului de Administrație al băncii este următoarea: Horia Ciorcilă (președinte) și membrii Ivo Gueorguiev (Marea Britanie), Thomas Grasse (Germania), Costel Lionăchescu, Costel Ceocea, Vasile Pușcaș și Mirela Bordea, scrie News.ro.

În perioada 2014–2018, sub coordonarea Consiliului de Administrație, cota de piață a BT a crescut cu 4%, Banca Transilvania ajungând în anul 2016 pe locul 2 în topul băncilor din România.

\ CITEȘTE ȘI "Purceii" vin plini pentru acționarii Băncii Transilvania

BT a devenit una dintre cele mai mari 100 de bănci din Europa. Recent, Banca Transilvania a marcat două dintre cele mai mari achiziții din țară: Volksbank România și Bancpost.

Banca Transilvania a raport în primul trimestru un profit net mai mare cu circa 49%, de 366 milioane lei, în timp ce profitul Grupului Financiar Banca Transilvania a urcat cu 46%, la 389 milioane lei.

De asemenea, Banca Transilvania a realizat în primele trei luni ale acestui an venituri operaționale de 735,76 milioane lei, cu peste 26% mai mari, iar veniturile nete din dobânzi s-au majorat cu 13,6%, la 518,23 milioane lei.

În primele trei luni ale acestui an, banca a acordat 44.000 de credite noi clienților persoane fizice, IMM și Corporate.

Cu peste 13% cotă de piață, Banca Transilvania este a doua bancă din România. BT are peste 2,5 milioane de clienți activi, circa 7.000 de angajați și aproape 500 de sedii.

Banca Transilvania are în prezent peste 28.000 de acționari români persoane fizice și aproape 55% capital românesc.

Banca Transilvania are o capitalizare de 11,89 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
banca transilvania