Nu numai Guvernul vrea dividende grase de la societățile de stat. Vot cvasiunanim la Nuclearelectrica pentru distribuirea a 90% din profit sub formă de dividende

Nu numai Guvernul vrea dividende grase de la societățile de stat. Vot cvasiunanim la Nuclearelectrica pentru distribuirea a 90% din profit sub formă de dividende
scris 26 apr 2018

Producătorul de energie electrică nucleară Nuclearelectrica va distribui dividende în valoare însumată de 271,36 milioane lei, randamentul net al dividendului fiind de peste 10%.

Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Nuclearelectrica (SNN) a aprobat ieri distribuirea a 89,54% din profitul net de 303,05 milioane lei obținut anul trecut sub formă de dividende în sumă de 271,36 milioane lei. Valoarea dividendului brut este de 0,90 lei/acțiune, iar acesta, calculat la nivel net și raportat la prețul de închidere de ieri de 8,26 lei/acțiune poartă un randament net de 10,35%. Dacă raportăm dividendul la media mobilă exponențială de 200 de zile (EMA200), care se situează la nivelul de 7,58 lei/acțiune, reiese că investitorii care au cumpărat în ultimele 9-10 luni obțin un randament de 11,28%.

Votul a fost confortabil, statului care controlează 82,49% din acțiuni prin Ministerul Energiei, alăturându-i-se și investitorii de protofoliu. În condițiile unui cvorum de 92,68%, votul a fost cvasiunanim pentru dividendele despre care criticii spun că "storc" societățile de lichidități. Abia acționari reprezentând 0,03% din acțiuni s-au abținut, iar împotrivă s-au strâns voturi reprezentând numai 0,002% din capitalul social.

Comunitatea pieței de capital își îndreaptă atenția către disfuncționalitățile din piața produselor structurate de la BVB. \ CITEȘTE ȘI Comunitatea pieței de capital își îndreaptă atenția către disfuncționalitățile din piața produselor structurate de la BVB. "Lucrurile încep să semene tot mai mult cu ce se întâmplă în așa-zisa piață forex"

Statul a fost criticat pentru politica sa de a solicita acordarea de dividende reprezentând 90% din câștigurile obținute de societățile unde este acționar majoritar, precum și pentru cererile de acordare de dividende suplimentare din rezerve. La sfârșitul anului trecut, fostul șef al Fiscului Sebastian Bodu chiar a inițiat în justiție un demers pentru a împiedica acordarea dividendelor suplimentare de către Transelectrica, însă fără succes.

Data plății dividendelor Nucleareelectrica ar urma să fie începând cu 28 iunie. Statul român va încasa în contul participației sale 223,84 milioane lei (48,16 milioane euro). La ultima cotație de piață, capitalizarea bursieră a Nuclearelectrica, compania Care operează centrala nucleară de la Cernavodă, este de 2,49 miliarde lei (535,78 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
nuclearelectrica
bvb
bursa
dividende
ministerul energiei