Serviciul de internet al Facebook este folosit de aproape 100 de milioane de oameni

Serviciul de internet al Facebook este folosit de aproape 100 de milioane de oameni
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 apr 2018

Mark Zuckerberg a anunțat că Facebook oferă în prezent o soluție de conectare la internet pentru „aproape 100 de milioane de oameni”, care altfel nu ar fi fost online.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Internet.org, proiectul Facebook care creează conexiuni la internet la prețuri accesibile în zone în care nu există operatori sau furnizori care să ofere un astfel de serviciu, are aproape 100 de milioane de utilizatori.

Facebook colaborează în acest sens cu Samsung, Ericsson, MediaTek, Opera Software, Nokia și Qualcomm, iar accesul la serviciu se face folosind o aplicație numită Fee Basics.

Numărul utilizatorilor acestui serviciu a crescut cu 40 de milioane din noiembrie 2016, însă nu toată lumea privește cu ochi buni inițiativa celor de la Facebook.

Google va renunța la Play Music în favoarea unui serviciu de streaming sub brandul YouTube CITEȘTE ȘI Google va renunța la Play Music în favoarea unui serviciu de streaming sub brandul YouTube

Pentru că nu oferă acces decât la anumite servicii, precum propria rețea de socializare, Facebook este acuzată că încalcă principiile neutralității internetului, iar aplicația Fee Basics a fost deja blocată în India.

Facebook folosește mai multe tehnologii pentru a face posibile conexiunile la internet în zone izolate sau sărace ale lumii. În unele regiuni sunt comercializate la prețuri reduse hotspot-uri WiFi, în timp ce în alte zone survolează drone solare furnizează WiFi.

De asemenea, compania americană mai experimentează cu soluții bazate pe laser și sateliți pentru a oferi semnal în cele mai izolate regiuni, iar în Statele Unite Facebook urmează să testeze o dronă care furnizează acces la internet prin LTE.

În ciuda aparenței nobile, scopul Facebook în cazul Internet.org este creșterea numărului de utilizatori ai propriilor servicii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
internet