Afacerile din industrie au scăzut

Afacerile din industrie au scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2019

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a scăzut în luna iunie, față de aceeași lună a anului trecut, cu 0,2%, după o creștere de 7,6% în mai, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În mai, afacerile din industrie au crescut cu 7,6% față de aceeași a anului trecut și cu 8,7% față de luna precedentă, scrie News.ro.

În luna iunie, cifra de afaceri din industrie pe total (piața internă și piața externă), în termeni nominali, a scăzut atât față de luna precedentă cu 7,6% cât și față de luna corespunzătoare din anul precedent cu 0,2%.

Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1 CITEȘTE ȘI Dedeman intră în acționariatul Antibiotice Iași. Compania - venituri și profit cu aproximativ o zecime mai mari la S1

Afacerile au coborât ca urmare a scăderii înregistrate în industria prelucrătoare (-0,4%). Industria extractivă a crescut cu 7,9%.

Pe marile grupe industriale, industria bunurilor de capital a scăzut cu 3,5%. Creșteri au înregistrat: industria energetică (+5,5%), industria bunurilor de uz curent (+2,9%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+1,5%) și industria bunurilor intermediare (+0,1%).

În primele șase luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, afacerile din industrie au crescut pe ansamblu cu 6,2% datorită creșterii industriei extractive (+12,8%) și industriei prelucrătoare (+6%).

În 2018, cifra de afaceri din industrie, comparativ cu 2017, a crescut pe ansamblu cu 11,8% datorită creșterii industriei prelucrătoare (+12%) și industriei extractive (+6%).

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins