200 milioane euro pentru promovarea produselor agro-alimentare europene în 2020

200 milioane euro pentru promovarea produselor agro-alimentare europene în 2020
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2019

Comisia Europeană a anunțat marți că în anul 2020 va aloca suma de 200,9 milioane euro pentru a finanța activități de promovare a produselor agro-alimentare europene atât în interiorul cât și în afara Uniunii Europene, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Reputația Europei pentru produse agro-alimentare nu are rival la nivel mondial. UE nu este din întâmplare cel mai mare exportator mondial de produse agro-alimentare. Politica noastră de promovare, care beneficiază de un buget majorat, îi sprijină pe producătorii din UE să își facă cunoscute produsele atât în interiorul cât și în afara UE", a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Ministrul Agriculturii: Am trimis Corpul de control la magazinele \'\'Unirea\'\' CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: Am trimis Corpul de control la magazinele ''Unirea''

Mai mult de jumătate din bugetul pentru 2020 (118 milioane euro) va merge spre campanii de promovare pe piețele din afara UE cu un potențial mare de creștere, precum Canada, China, Japonia, Coreea de Sud, Mexic și SUA. Printre sectoarele eligibile se numără lactatele și brânzeturile, uleiurile alimentare, uleiul de măsline și vinurile. Campaniile de promovare selectate ar urma să crească competitivitatea și consumul de produse agro-alimentare din UE, să le majoreze vizibilitatea și cota de piață în țările țintă, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
promovare
produse agro-alimentare